Szomszédvári rangadóval rajtol az NB3-as pontvadászat

Az idei évben az NBIII-as bajnokságban is indít csapatot az SG Kecskemét Futsal. Az évadnyitó igazán pikánsnak ígérkezik, hiszen a lajosmizsei NNC Frogs lesz a kék oroszlánok ellenfele.

A Csongrád Vármegyei Labdarúgó Szövetség szervezésében zajló bajnokságban nyolc együttes méri össze erejét az előttünk álló hónapokban.

Az SG Kecskemét Futsal a héten már játszott volna bajnoki találkozót, ám a Bordány kérésére ez a találkozó december 13-án kerül majd megrendezésre. Így a második fordulóban kapcsolódnak be a hírös városiak, november 2-án 19:30-tól a Dunszt Ferenc Tornacsarnokban, a Katona József Gimnázium termében látják vendégül az NNC Frogs Lajosmizsét, amelyben korábbi SG Kecskemét Futsal játékosok is vannan.

Móra Viktor játékos-edző osztotta meg velünk gondolatait a jövő héten startoló bajnokságot illetően:

-Több oka is volt, amiért a klub szükségesnek érezte egy fiókcsapat indítását a felnőtt első osztályú csapat mellett. Elsőként említeném, hogy utánpótlás edzőként találkoztam azzal a problémával, hogy a nálunk U19-es csapatból kiöregedő játékosok számára nem tudtunk megoldást nyújtani a futsal területén, hiszen vagy felkerültek az NB1-es csapathoz, vagy alapvetően maradtak nagypályán focizni. Kellett egy átmeneti lehetőség, ahol a fiatalok az ifi bajnokságból áttérnek a felnőttek közé, ami tudjuk, hogy nem kis átmenet. Jelentsen ez kiöregedő, vagy jelenleg is az utánpótlásban lévő játékost. Így ők is alacsonyabb osztályban, de mégis felnőttek között tudnak tovább fejlődni. Másik okként azt tudnám elmondani, hogy a Scoregoalban sok helyi játékos megfordult az elmúlt években, és ezáltal sok szurkoló is végigkövette az ő pályafutásukat. Munkának, vagy egyéb elfoglaltságnak köszönhetően abbahagyták a másod- vagy elsőosztályú futsalt, de ettől függetlenül a játék szeretete megmaradt náluk. Ezeket az SG kötelékében, vagy szurkolótáborában maradt játékosokat szerettük volna összeszedni, és kiegészülve a fiatalokkal egy szimpatikus, baráti csapatot alkotva képviselni és támogatni az NBI-es csapatunkat. Konkrét cél és elvárás nincs a szezont illetően, a játék szeretete a legfontosabb számunkra.

A belépés ingyenes lesz az összes hazai mérkőzésre.