Roppant fontos siker a DEAC ellen

A várakozásoknak megfelelően kiélezett csatát hozott a hétfő esti SG Kecskemét Futsal – DEAC felsőházi bajnoki. A hírös városiakat alaposan megizzasztották, de a végén a három pontot itthon tudták tartani, ami nagy lépést jelent számukra céljaik elérése felé.

Egy kecskeméti védelmi hibát majdnem sikerült megbüntetnie a némileg tartalékos DEAC-nak rögtön az összecsapás elején, ám Rigó javította társai hibáját. A túloldalon Pál került aztán lövőhelyzetbe egy szabadrúgás után, de a kísérlet végül nem talált kaput. Maico is próbára tette Krajcsit, ő viszont magabiztosan hárított. A házigazda nagy nyomást helyezett ellenfelére, sorra alakították ki a lehetőségeket, míg a DEAC kontrákból igyekezett eredményes lenni. A 7. percben megtört a jég. Mánya hozta helyzetbe Pál Patrikot, aki kíméletlenül lőtt a léc alá közel tíz méterről, 1-0. Nem tört meg a debreceni alakulat, igyekeztek egyenlíteni, de a befejezések pontatlanok voltak, vagy pedig Rigó védett. A félidő derekán Biró kétszer is közel volt hozzá, hogy megduplázza az SG Kecskemét Futsal előnyét, az eredmény azonban nem változott. Időkérést követően felélénkült ismét a DEAC, a kapuból Krajcsi egészen a félpályáig lépett fel, hogy támogassa a támadásokat. A másik térfélen is ígéretes lehetőségeket dolgoztak ki a kecskeméti futsalosok. Jó iramban, sok helyzettel kényeztették a kilátogató szurkolókat a gárdák. A szünet előtt három perccel időt kért a hazai szakmai stáb, és még feljebb tekerték a tempót. Gól viszont nem esett, így 1-0-al zárult az első húsz perc. 

Fordulást követően Pál lapos lökete centikkel kerülte el a debreceni kaput. A 23. percben Maico volt szemfüles, és saját térfeléről ívelt Krajcsi feje fölött a hálóba, 2-0. A kétgólos differencia felpaprikázta a csapatokat. A rohanásból a DEAC jött ki jobban, Rácz szépített a 26. minutumban, 2-1. Nem sokkal később Dávidnak a gólvonalról kellett mentenie, nem sokon múlt, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe a vendég alakulat. A 28. percben viszont már 2-2 állt a táblán, miután Tóth Attila éles szögből vette be Rigó kapuját. Visszavette a kezdeményezést a Kecskemét, a mezőnyfölény viszont meddőnek bizonyult. Alaposan ráijesztett a Debrecen a hazai szurkolókra, ugyanis Sándor került ajtó-ablak helyzetbe, ám a kapufa kisegítette a hírös városiakat. Az ebből indított kontrát csak fault árán tudták megállítani, a szabadrúgást pedig Pál Patrik bombázta be, 3-2. Másfél perccel a vége előtt időt kért Elek Gergő vezetőedző, és átváltottak létszámfölényes taktikára. A legvégén kétszer is a kapufa mentette meg a teljesen kinyíló DEAC-ot. A végeredmény 3-2 lett, amellyel a Scoregoal nagy lépést tett dobogós céljai felé. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Úgy gondolom, hogy az elejétől fogva irányítottuk a meccset, mi voltunk a jobb csapat, és megérdemelten nyertünk. A nagyobb szünetek után mindig nehézkesebb a játékunk, és azt kell mondjam, hogy ezúttal többet kaptam a csapattól, mint amit vártam. Győztes hangulatban mehetünk neki a folytatásnak, ami nagyon fontos, hiszen erőltetett lesz a menet, minden egyes sikernek, pontnak nagy jelentősége van a felsőházi rájátszás hajrájához közeledve.

SG Kecskemét Futsal – DEAC 3-2 (1-0)
Férfi futsal NBI felsőházi rájátszás 6. forduló
2023.04.24., hétfő 18:30
Messzi István Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1827012