Ötgólos siker az első hazai bajnokin

Meggyőző sikerrel folytatta az élvonalbeli pontvadászatot az SG Kecskemét Futsal. A hősiesen küzdő Nyírbátort a második félidőben teljesen felőrölték a kecskemétiek, és 7-2-es sikert arattak, ezzel megszerezve első győzelmüket.

Beszorította ellenfelét a kecskeméti alakulat már az első perctől kezdve, viszont kontrákból a Nyírbátor is megvillant. Az első nagyobb lehetőség Hadnagy előtt adódott, majd Siska is távolról adott le egy lövést. Bencsik sem akart lemaradni hazai oldalon, gól azonban ebből sem született. A 3. percben Pál cselei után újra Hadnagy volt a főszereplő, ám a hálóőr eszén nem tudott túljárni. Nem sokkal később már Biró sistergős löketének szólt a taps, viszont a játékszer ezúttal is csak a labdafogó hálót rezzentette meg. Az ellentámadásból az 5. percben Faragó aztán kíméletlen volt, így a vendégek kisebb meglepetésre szereztek vezetést, 0-1. Magasabb fokozatra kapcsoltak a hírös városiak, de a nyírségi betonkemény védelmet nem sikerült feltörniük, ezért a 9. minutumban időt kért a szakmai stáb. Újabb lendülettel tértek vissza a kék oroszlánok, a befejezések viszont pontatlanok maradtak. Egyre közelebb járt az egyenlítéshez a Kecskemét, sorjáztak a lehetőségek, de a vendégek kapusa állta a sarat, vagy pedig a szerencse segítette ki. A 13. percben aztán megtört a jég: Pál bombája utat talált a kapuba, 1-1. Továbbra is a hazai gárda dominált, nem vettek vissza a magas sebességből.. A nyírbátoriak sem maradtak adósak, és kellemetlen pillanatokat tudtak okozni. A nagy nyomást azonban nem bírták el a vendégek, és a 18. minutumban Mánya érkezett a kipattanóra, és jól eltalált lövésével már a SG Kecskemét Futsalnál volt az előny, 2-1. Paprikássá vált a hangulat a félidőhöz közeledve, két sárga lap is villant. A szünetre végül 2-1-es állással vonulhattak a csapatok.

Ugyanaz volt a forgatókönyv fordulás után, mint az első felvonásban: a házigazda birtokolta többet a játékszert, míg a nyírségiek a kontrákból építkeztek. Rengeteg lehetőség adódott a kecskemétiek előtt: Hadnagy, Bencsik és Pál is alaposan próbára tette a kapus reflexeit. Érett már nagyon az újabb hazai gól, könyöklés miatt azonban egy nyírbátori sárga lap borzolta inkább a kedélyeket. A 26. percben viszont egy gólvonalig játszott tetszetős akció után már 3-1 állt a kijelzőn, Milovacnak már csak bepasszolnia kellett a labdát. A második felvonás derekán időt kért a Nyírbátor, majd létszámfölényes taktikával igyekeztek zárkózni. Kisebb-nagyobb helyzetekig el is jutottak, de Rigónak a pulzusa nem kellett, hogy az égbe szökjön. Egy kiváló hazai kontrából újra Milovac volt eredményes, miután Biró önzetlenül szolgálta ki, 4-1. Nem adták fel a vendégek, kapusukat mezőnybe hozva mentek a szépítésért, erre azonban ráfáztak, és Hadnagy révén 5-1-re módosult az eredmény. A találkozó legizgalmasabb periódusa következett, és kinyílt a gólzsák: Pál ismét kegyetlenül megbüntette a nyírségi védelmi hibát, 6-1. Nem sokkal később jött egy válaszcsapás; Szentes Bíró kontrából szépített, 6-2. A két kecskeméti fiatal, Kajtár és Haász is lehetőséget kapott hazai oldalon, illetve az új igazolás, Nyerges is kapuba állt. Nem állt a kecskeméti gőzhenger: labdaszerzés után Öreglaki is feliratkozott a góllövők közé a 37. percben, 7-2. Szabó Hunor is parkettre lépett a kék oroszlánoknál, egy teljesen fiatal sort küldtek fel a hazaiak, és kicsin múlt csak, hogy góllal hálálják meg a bizalmat az ifjú titánok. Az eredmény már nem változott, magabiztos ötgólos sikerrel folytatta bajnoki szereplését az SG Kecskemét Futsal, amely legközelebb a jövő héten pénteken Újpesten lép pályára a 3. fordulóban.

Marko Gavrilovic sportigazgató így látta az összecsapást: -Elégedett voltam a csapat hozzáállásával, nagy elánnal játszottunk végig, dominálni tudtunk, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Hét gólt sikerült szerezni egy erős ellenféllel szemben, akik akár a felsőházra is odaérhetnek. Volt egy kis megingásunk, miután a meccs elején hátrányba kerültünk, de aztán gyorsan le tudtuk ezt reagálni, és újra mi irányítottuk a mérkőzést. Külön öröm, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak is, akik a jövőt jelentik a klub számára. Összességében dicséret illeti a csapatot. Természetesen örülünk a három fontos pontnak, az első győzelemnek, de dolgoznunk kell tovább keményen, hogy teljesítsük céljainkat.

SG Kecskemét Futsal – Nyírbátor 7-2 (2-1)
Férfi futsal NBI alapszakasz 2. forduló
2022.08.22., hétfő 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1739196