Győzelmekkel térhetett vissza Biró és Pál a válogatottól

A világbajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi felnőtt futsal-válogatott két edzőmérkőzést játszott a hétvégén Kuvait ellen. A szombatit 2-1-re nyerték meg Turzó József tanítványai, vasárnap pedig 4-3-ra diadalmaskodtak. Utóbbi mérkőzésen a kecskeméti duó, Pál és Biró is alaposan kivette a részét a sikerből, hiszen előbbi két gólt és egy gólpasszt jegyezhetett, míg utóbbi pont hírös városi csapattársát szolgálta ki.

-Boldog vagyok és megtisztelő számomra, hogy ismét a magyar válogatottban szerepelhettem – újságolta Biró Attila, aki gólpasszt adott Pál Patriknak a második edzőmeccsen. – Úgy gondolom, hogy erős kuvaiti csapatot tudtunk legyőzni kétszer is, ami fontos volt számunkra, hogy az előttünk álló vb-selejtezőkön magabiztosan tudjunk majd teljesíteni. Előjöttek még hiányosságok a játékunkban, de az edzőmeccsek pont azt a célt szolgálják, hogy a tétmérkőzések előtt ezekre fény derüljön. Szeptember 19-én Izrael ellen fogjuk vívni az első vébé-selejtezőt. Biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni, hogy itthon tartsuk a három pontot – vélekedett a kecskeméti futsalos.

A nyár egyik hírös városi igazolása, Pál Patrik kétszer is betalált vasárnap. A 25 esztendős játékos szerint jó úton haladnak a válogatottal.

– Nemzetközi szinten már nincs könnyű ellenfél, ezt Kuvait is bizonyította, nagyon masszívak voltak – árulta el Pál Patrik. – Nagy dolog, hogy mindkét összecsapást nyerni tudtuk. Voltak hullámvölgyek a játékunkban, de a címeres mezben mindenki a szívét-lelkét kitette a pályára, és ez eredményre vezetett. Összességében pozitív volt az edzőtábor és a felkészülési meccsek is, önbizalmat tudtunk meríteni a világbajnoki selejtezőkre. Izrael ellen hazai pályán szeretnénk jó rajtot venni. Nem lesz könnyű dolgunk sem ellenük, sem a horvátokkal szemben, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy olyan eredményeket érjünk el, amelyekkel lehet esélyünk a továbbjutás kiharcolására.

A magyar válogatott legközelebb szeptember 13-án találkozik, és kezdi meg a finomhangolást a 19-i, 20 órakor kezdődő Izrael ellen vb-selejtezőre, amelynek Szombathely ad otthont.

advanced-floating-content-close-btn