Fegyelmezett játék kell a Nyírgyulaj ellen

Hétfőn 18:30-tól a Nyírbátori Városi Sportcsarnokban lép pályára a bajnokság folytatásában az SG Kecskemét Futsal a Nyírgyulaj Futsal vendégeként.

A házigazda eddig egy győzelmet és három vereséget könyvelhetett el a szezonban (8. helyen állnak jelenleg), ám fontos kiemelni, hogy épp a Veszprémet gyűrték le 7-5-re augusztus végén hazai pályán, akik ellen a hírös városiak 1-1-re végeztek ezen a héten hétfőn.

Az SG Kecskemét Futsalnál válogatottbeli elfoglaltságok miatt foghíjasan tudtak készülni az összecsapásra, ennek ellenére Koós Károly vezetőedző bizakodó:

-Nem volt zökkenőmentes a heti felkészülésünk, Mánya és Hadnagy a román válogatott összetartásán vesz részt, illetve Biró és Bencsik a magyar válogatott edzőtáborába volt meghívva, továbbá Ninoslav Aleksic a szerbekkel még kint van a világbajnokságon – árulta el a tréner. – Igazából a mai naptól leszünk olyan létszámban, hogy megfelelően tudjunk készülni a hétfői, Nyírgyulaj elleni összecsapásra. Ettől függetlenül bízom benne, hogy sikeres nyírségi túrát fogunk magunk mögött hagyni. Elképesztően nehéz ütközetre számítok, két vereséggel várnak minket majd a házigazdák, és azt se feledjük el, hogy mennyire biztosan győztek otthon a Veszprém ellen korábban. Egyénileg kiváló képességű játékosok alkotják a Nyírgyulajt, gondolok itt a brazil légiósra, illetve az erdélyi futsalosokra. Kellemetlen perceket tudnak okozni, ha nem figyelünk rájuk. Fegyelmezett, koncentrált játékra lesz szükségünk. A védekezésünk rendben van, már csak támadásban kellene kreatívabbnak lennünk. Ha hasonló produkciót tudunk nyújtani, mint az előző két hétben, akkor megvan az esélyünk a három pont megszerzésére. Utána következő héten két fontos meccset játszunk hazai környezetben, szeretnénk megalapozni azokat egy jó eredménnyel!

Nyírgyulaj Futsal – SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI, 5. forduló
2021.09.27., 18:30
Nyírbátori Városi Sportcsarnok