Igazságos döntetlen a Veszprém elleni rangadón

A várakozásoknak megfelelően kiegyenlített összecsapást hozott az SG Kecskemét Futsal – Balaton Bútor FC Veszprém bajnoki hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban. A mérkőzésen két gól esett egyenlő arányban, s igazságos döntetlen született.

Óvatosan kezdtek az együttesek, majd másfél percet követően Ristic távolija dolgoztatta meg a vendégek kapusát. Mánya is a kígyótérről próbálkozott, amire Tatai válaszolt, ám a hálóőrök a helyükön voltak mindkét térfélen. A 7. percben egy kapu előtti kavarodásból majdnem sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak, de az utolsó pillanatban menteni tudtak a védők. Egy minutummal később Boznánszky lőhetett tisztán, a játékszer viszont a bal kapufa mellett elsuhant. A félidő hajrájában Rutaira dobták fel a labdát, és nyakában a védővel is kapura tudott fordulni, nem járt sikerrel, hogy volt csapatának gólt szerezzen. Felpörögtek még a szünet előtt az események, kettő minutummal a sípszó előtt Pál lőtt kapufát, a szerencse ezúttal a kecskemétiekkel volt. Majd Mánya hozta helyzetbe Birót, ám ő sem talált célba. Hadnagy lefordulásból kísérletezett, középre tartott a labda, s Klcsó védeni tudott. Még Boromisza is lőhetett a túloldalon, Rigó magabiztosan állta útját, így 0-0-lal mehettek pihenőre a gárdák.

Gyors támadást vezettek a kecskemétiek, és bizony majdnem meglepték vele a vendégeket, majd Pál vállalkozott távolról, Rigó pulzusa azonban nem kellett, hogy emelkedjen. Szögletből aztán megszerezte a vezetést a Veszprém: Rutai lőtt nagy gólt 13 méterről kapásból, 0-1. Nagy energiákat mozgósított az SG Kecskemét Futsal, hogy egyenlíteni tudjon, míg a Veszprém kontrákra rendezkedett be inkább, bár láttunk tőlük 5 a 4 elleni taktikai elemet is. Klacsák előtt adódott nagy sansz az etap derekán, ám bevetődve mentettek a védők végül. Nyolc minutummal a vége előtt ötödik fault került a hazai csapat neve mellé, óvatosan kellett tehát innentől játszaniuk, hogy elkerüljék a “kisbüntetőt”. Mánya háromszor is távolról tüzelhetett, de a kapus mindannyiszor hárított. Vészesen fogyott az idő, Koós Károly vezetőedző pedig időt kért, és létszámfölényes taktikára váltottak. Meg is lett az eredménye: Öreglaki elé került a játékszer egy mentési kísérletet követően, és közelről bevágta a kapuba a labdát, 1-1. A hajrában több nagy esély is volt, hogy meglegyen a három pont, de a háló már nem rezzent, csak oldalról, így igazságosnak mondható döntetlen született.

Koós Károly értékelése: – Ma egy taktikai csata folyt a pályán, a biztonságra helyezték a hangsúlyt a csapatok. Nem volt sok helyzet, ám rendkívül izgalmas volt így is úgy gondolom az összecsapás. Nem volt ma meg bennünk sem az a plusz, amivel esetleg a Veszprém fölé kerekedhettünk volna. Azért viszont dicséret illeti csapatomat, hogy nagyot küzdöttek, és itthon tudtunk tartani egy egységet. Kis szerencsével akár nyerhettünk is volna a végén, de összességében nem lehetünk elégedetlenek. A következő hetekben is komoly meccsek várnak ránk, fent kell tartanunk a maximális koncentrációt. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást!

SG Kecskemét Futsal – Balaton Bútor FC Veszprém 1-1 (0-0)
Férfi futsal NBI, 4. forduló
2021.09.20., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

jegyzőkönyv