Aleksic élményekkel tért vissza a vébéről

A szerb válogatottal szerepelt Litvániában a világbajnokságon az SG Kecskemét Futsal játékosa, Ninoslav Aleksic (a képen 2-es számú mezben). Déli szomszédjaink a legjobb 16 közé jutottak, ahol Portugália ellen is megvolt az esély a továbbjutásra, csak egy kis szerencsén múlt. A 26 esztendős játékost kérdeztük élményeiről.

„Három helyszínen játszottunk meccseket (Vilnius, Klaipeda, Kaunas), ám sok lehetőségünk nem volt a városnézésre a szigorú COVID-szabályzat miatt. A szervezettség nem volt a legjobb, legalábbis mi így éreztük. A VAR-rendszer és a játékvezetés is olykor elég furcsán muzsikált, de természetesen nem ezzel foglalkoztunk, hanem azzal, hogy minél jobb eredményt érjünk el.” – mondta Aleksic.

„A csoportmeccsek alatt már mélyvízbe kerültünk, hiszen Irán és Argentína is ott van most a nyolc között. Egy meccset sem szeretnék kiemelni, mind nagyon tanulságos volt számomra, hiszen a világ legjobbjai ellen léphettünk pályára” – újságolta a csoportmeccsek kapcsán a szerb játékos.

„Portugália ellen a 16 között egy kis szerencsével akár mi is továbbjuthattunk volna. Úgy érzem, hogy megdolgoztunk keményen azon a meccsen is a sikerért. Végül pont ellenfelünk mellé pártolt Fortuna. Nem gondoltuk volna korábban, hogy pont ez fog dönteni sorsunkról” – vélekedett némileg csalódottan.

„Örülök, hogy kint lehettem, és képviselhettem hazámat, és az SG Kecskemét Futsal csapatát. Kicsit még most fáradt vagyok, intenzív napok vannak mögöttem, az utazás is fárasztó volt. Innentől viszont már csak a feladatomra koncentrálok, és igyekszem győzelemhez segíteni a kecskeméti csapatot” – árulta el Ninoslav Aleksic, akire akár már  hétfőn a Nyírgyulaj ellen is számíthat Koós Károly vezetőedző.