Bravúros győzelem az MVFC otthonában

Háromesélyes mérkőzés várt hétfőn a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu otthonában az SG Kecskemét Futsal együttesére. Nagy csata után bravúros győzelmet ünnepelhettek Koós Károly tanítványai.

Hadnagy kapufával kezdődött az összecsapás, majd kontrázott az MVFC, Rigó pedig nagy bravúrt mutatott be. Biró is helyzetbe került egy rögzített szituációt követően, az ebből induló kontrát Mánya csak sárga lapot érően tudta megállítani. Szabó és Rábl is közel járt ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést a hazai alakulatnak, de a befejezések pontatlannak bizonyultak. A 10. percben Biró szerzett labdát a félpályánál, majd indult a támadással, Mánya pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta őt, 0-1. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a kék oroszlánok, Rafinha centerezett Ráblnak, aki sarokkal továbbított a bal alsóba, 1-1. Ristic löketét Sándor védte akrobatikusan, a kecskeméti feltolt védekezés nem ízlett a piros mezes hajdúságiaknak, négy perccel a félidő előtt időt kért Trencsényi János vezetőedző. Szabálytalanságok tördelték a játékot, ám ez sem szegte kedvét Risticnek, aki többször is próbálkozott még átlövéssel, gól viszont nem született, így 1-1-es döntetlennel ért véget az első húsz perc.

Letámadtak a második etap elején a hazaiak, és több nagy helyzetet is kidolgoztak, míg a hírös városiak kontrákra építkeztek. Rigó tartotta meccsben csapatát óriási bravúrokkal, egy MVFC szabadrúgásból viszont Öreglaki iramodhatott meg a 29. percben, és egy az egyben a kapussal nem hibázott, 1-2. Nagy erőket mozgósított a Berettyóújfalu, ám jól állta a sarat a kecskeméti védelem. Vészesen fogyott az idő a hazai együttes számára, négy minutummal a vége előtt időt kértek. Létszámfölényes taktikára váltottak, de dadogott a játékszer a lábakon, vagy pedig bevetődve állták útját a labdának Hadnagyék. Megőrizte egygólos előnyét az SG Kecskemét Futsal, és bravúros győzelmet szerzett a tavalyi ezüstérmes otthonában.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Történelmi sikert arattunk ma, hiszen nemcsak a klub mondhatja el először magáról, hogy legyőztük a nagy futsal hagyományokkal bíró MVFC Berettyóújfalut, hanem a játékosok többsége sem élhetett ezt még meg. Az első játékrész tetszett igazán számomra, akkor több helyzetünk volt. A fordulás után kevésbé látványosan játszottunk, majd a vezetés tudatában óvtuk az eredményt. A hajrában a szerencse is mellénk pártolt, ám ez nem von le semmit a csapat mai teljesítményéből, mindenki a végsőkig küzdött, és ez nagyon fontos három pontot ért. Kemény mérkőzések elé nézünk a folytatásban, ez a győzelem kellő erőt ad majd számunkra.

MVFC Berettyóújfalu – SG Kecskemét Futsal 1-2 (1-1)
Férfi futsal NBI, 3. forduló
2021.09.13., 18:30

Jegyzőkönyv