Vállalható eredmény, vállalhatatlan stílus ellen

Bátran kezdtek a hírös városiak, és Biró révén majdnem megvolt a vezetés már az első percekben, de Spandler nagyot védett. Tatai és Everton is okoztak gondot a másik térfélen, ám ott sem rezzent a háló. A 7. percben aztán Bencsik Roland kapott nagy labdát, és vezethette a jobb szélről a veszprémi kapusra, és nem hibázott, higgadtan oldotta meg, 0-1. Igyekeztek egalizálni a hazaiak, ám Ristic sistergős bombával növelni tudta az SG Kecskemét Futsal előnyét a 11. minutumban, 0-2. Felszívta magát a Veszprém, és olykor igen durván igyekezett nyomást gyakorolni a kék oroszlánokra. Nem riadtak meg azonban Rigóék, és kétgólos előnnyel fordulhattak.

Álomszerűen folytatódott a találkozó, két perc sem telt el, mikor Hadnagy megszerezte formás támadás végén az újabb hírös városi gólt, 0-3. Nem adta fel azonban a Magyar Kupa címvédője, és egy szabálytalanság után büntetőhöz jutottak, amelyet Pál vágott be nagy erővel a 26. minutumban, 1-3. Vérszemet kaptak Tataiék, és nem sokkal később szép akció után faragtak a hátrányból, 2-3. Paprikássá vált a hangulat, ment az adok-kapok a pályán, villantak a sárga lapok. A feszült pillanatokat a házigazda kezelte jobban, és Pál második találatával egalizáltak a 34. percben, 3-3. A hajrában mindkét félnek voltak ígéretes lehetőségei, végül egy félpályán szerzett labdából Pál meglőtte a hosszú alsóba harmadik gólját, ami a győzelmet is jelentette a Veszprémnek egyben, 4-3.

Darko Ristic játékos-edző nyilatkozata: Gratulálok az egész csapatnak, büszke vagyok rájuk. Jó első félidőt játszottunk, és uraltuk a mérkőzést, ez a gólok számában is megmutatkozott. Fordulás után is gyorsan gólt tudtunk szerezni, ám olyan külső körülmények szóltak közbe, amelyekre nem számítottunk. Verbálisan sértegették főleg a székely származású játékosainkat, sőt attól sem riadtak vissza, hogy a klubvezetésnek is kikiabáljanak a nézőtérre a hazai játékosok. Ezt el kell tudni viselni, ám bizonyos szint alá már nem süllyedhet senki, még a Veszprém sem. A vereséget erre fogni viszont nem szabad, bár kétségtelen, hogy nehéz úgy fókuszálni, ha a családtagjait szidalmazzák az embernek. A meccs vége felé kondicionális problémáink is voltak, és ebből több hiba is adódott.  Emelt fejjel jöhettünk le a pályáról, idegenben ez az eredmény nem rossz. Alig várjuk már a hazai meccset, hogy megmutathassuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

Balaton Bútor FC Veszprém – SG Kecskemét Futsal 4-3 (0-2)
Magyar Kupa 4. forduló, első mérkőzés
2022.04.06., 18:30
Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

Jegyzőkönyv

Visszavágó április 20-án, 19 órakor a Messzi István sportcsarnokban.