Szorosnak indult, kiütés lett a vége

A hét első komoly erőfelmérőjét (pénteken a tavalyi bajnok Haladás érkezik Kecskemétre 19 órai kezdettel) az Újpest FC-220Volt ellen játszotta az SG Kecskemét Futsal együttese a Messzi István sportcsarnokban. A szorosnak induló összecsapást végül simán, 5-1-re nyerték Koós Károly tanítványai.

Rigónak kellett az első percben lábbal hárítania, Suscsák tört kapura. Nem sokkal később Mánya tüzelt egy szögletet követően, ám a fővárosi kapus szintén résen volt. A 4. percben aztán már nem hibáztak a szögletet követően a hazaiak, Klacsák robbant be, és lőtt a rövidbe, 1-0. Gyorsan jött a válasz, egy védelmi hiba után Suscsák fordult kapura, és a léc alá vágta a játékszert, 1-1. Felpörögtek az események, mindkét térfélen adódtak lehetőségek, a háló azonban nem rezzent, köszönhetően az utolsó pillanatokban történt mentéseknek, illetve a nagy kapusbravúroknak. A 18. minutumban a vébéről visszatérő Ninoslav Aleksic tolta befelé a labdát a bal szélről, majd lőtt laposan nagy erővel a jobb alsóba, 2-1. A szünethez közeledve még többet vállalkoztak távolról a hazaiak, Öreglaki pedig centikkel maradt le egy centerezésről, az eredmény nem változott,  2-1-gyel zárult az első húsz perc.

Hirdetés

Nagy elánnal vetette bele magát az Újpest a játékba, igyekeztek gyorsan egalizálni, míg a hazai oldalon taktikusan szervezték a támadásokat, és inkább ellentámadásokra rendezkedtek be a vezetés tudatában. A 23. percben Hadnagy lövését a gólvonalról vágták ki, utána Bencsik löketét védte lábbal a fővárosiak portása. Biró egyéni szólója után mesterien tálalt Hadnagy elé, aki elemelte a kapus felett, ám egy védő ismét menteni tudott. A következő támadásnál viszont már tehetetlenek voltak, Öreglaki elé került a labda a kapu torkában kis szerencsével, és játszi könnyedséggel gurította be azt, 3-1. Nem adták fel a lilák, mentek előre a szépítésért, így nagyobb területek nyíltak meg a Kecskemét előtt, amiből aztán veszélyes kontrákat vezettek. Létszámfölényes játékra váltottak a vendégek, viszont sokat hibáztak, egy eladott labdát csúnya szabálytalanság árán tudott csak Ricardo Sobral jóvátenni, piros lapot kapott érte. Sorjáztak a hazai helyzetek, majd végül kihasználta emberelőnyét az SG Kecskemét, Mánya révén 4-1-re léptek meg. Nem volt még vége a gólgyártásnak, Klacsák cselezett szépen a bal szélen, majd nyeste el, ezzel kialakítva a végeredményt, 5-1.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ez be is igazolódott. Jól felkészültünk az Újpestből, az eltervezett taktika működött. Bőven volt lehetőségünk az első félidőben is, ott még kimaradtak a helyzetek, a második félidőben már pontosabbak voltunk, de még ennél is hamarabb lezárhattuk volna a találkozót nagyobb koncentrációval. Egy biztos, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny, amíg nem tud az egyik fél meglépni 3-4 góllal, addig nyílt egy összecsapás. Örülünk a győzelemnek, úgy gondolom, megdolgoztunk érte. Keddtől a Haladás elleni, pénteki rangadóra készülünk gőzerővel, szeretnénk hazai közönség előtt folytatni az eredményes szereplésünket.

SG Kecskemét Futsal – Újpest FC-220Volt 5-1 (2-1)
Férfi futsal NBI, 6. forduló
2021.10.04., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639013