Semmi sem fekete-fehér, minden összetett

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a felsőházi szereplést illetően, és végül úgy alakultak az eredmények, hogy a 6. helyen végeztünk az alapszakaszt követően, így az alsóházban kell folytatnunk. Dr. Vercz Tamás ügyvezető elnök mondta el véleményét a helyzetről, és a hogyan továbbról.

Minden bizonnyal most mindenki nagyon csalódott, gondolom Ön is?

-Igen, csalódás a csapat eddigi szereplése, de mégsem annyira egyértelmű, mint ahogy ezt csak ilyen egyszerűen kimondjuk. Ha arra gondolunk, hogy az alapszakasz végén négy csapatnak lett 32 pontja, és ebből a négyesből szinte minden mutatóban jobbak voltunk (legkevesebb vereség, második legkevesebb kapott gól – a szerk.), mint az előttünk végzett csapatok, akkor nem egyértelmű a csalódás. Egy valami biztos, hogy a versenykiírás szerint a több győzelem számított a pontazonosság során, és ebben az egyben mi voltunk azok, akik a rövidebbet húzták. Kicsit olyan az ember érzése, hogy az a bizonyos utolsó lépés hiányzott, ami kellett volna az üdvösséghez. Ami nálunk csalódás, 100 kilométerrel odébb boldogság. Hangsúlyozom, ugyanannyi ponttal. Továbbá, ha a csapat játékosainak egyéni képességeit nézzük, akkor szintén csalódás a 6. hely, mert úgy gondolom, hogy ezzel a kerettel a legjobbak között kellett volna szerepelnünk a folytatásban.

Mi várható a folytatásban, lesznek-e változások?

– A lehető leggyorsabban szeretnénk válaszokat, és természetesen megoldásokat találni a kialakult helyzetre. A szakmai stábbal és a csapattal is leült már a vezetőség. Ne kerteljünk, az biztos, hogy lesz következménye ennek az eredménynek, mind személyi, mind strukturális, technikai vonatkozásban is. Vallom, hogy felelősségvállalás nélkül nincs előrelépés. Ha a problémákat csak a szőnyeg alá söpörjük, akkor előbb, vagy utóbb berohad az a szőnyeg, és menthetetlenül ki kell dobni.

Dr Vercz Tamás ügyvezető elnök

Kemény szavak ezek, de még nem lefutott a szezon, hiszen a kupaszereplés még adhat bizakodásra okot a kecskeméti szurkolóknak, nemde?

-Már csak azért is nagyon fontos, hogy megtaláljuk és javítsunk a hibákon, mert bizony van még nagyon fontos feladat a csapat előtt ebben az évben, ez pedig a Magyar Kupa szereplés. Nem kérdés a számunkra, hogy a kupában a legjobbak között szeretnénk szerepelni, ami a final fourt jelenti. Persze itt is sok múlhat a további sorsolásokon. Továbbá szeretnénk megnyerni az alsóházat, bizonyítva, hogy az a nüansz, ami hiányzott, az megvan a csapatban.

Sokan ilyenkor padlóra kerülnek, ám ez az SG Kecskemétnél nem volt jellemző soha. Milyen terveket szőnek a jövőre nézve?

-Számomra nem kérdés, hogy előre kell menni, most kaptunk egy pofont, de aki nem bírja az ütéseket, és földön marad, az nem jó vezető. Kérem a szurkolókat tartsanak ki a csapat mellett, buzdítsák őket, mert ugyan most nem úgy sült el, ahogy szerettük volna, de ebben a csapatban óriási potenciál van. Egyet ígérhetek, mindent megteszünk az idei évben, hogy a végén azért legyen okunk örülni, ám holnaptól már a jövő csapatát is építeni fogjuk. Azon dolgozunk, hogy a következő évben ne legyenek nüanszok, hanem egyértelműen NBI felsőházas fustalcsapata legyen Kecskemétnek!