Nem lett elég az egy pont a felsőházi szerepléshez

A felsőház kiharcolása volt a tét az SG Kecskemét Futsal számára hétfőn este az Aramis SE ellen. Mélyről kapaszkodott vissza a hírös városi alakulat, ám a körbeveréseknek köszönhetően ez is kevésnek bizonyult, így az alsóházban folytatják majd a kék oroszlánok a bajnokságot.

Nyílt sisakos játékot mutattak be a csapatok már az első pillanatoktól kezdve, mindkét oldalon feljegyezhettünk helyzeteket, gól viszont nem született egyikből sem. Szabadrúgás után Mánya a kapufát forgácsolta szét, az első találatot viszont Hosszú révén az Aramis jegyezhette, 1-0. Rigó védett ezt követően többször is nagy bravúrral a kecskeméti kapuban, majd aztán a budaörsi hálóőrt is megdolgoztatták a kék oroszlánok löketei. Szabadrúgásból a második gólját is megszerezhette volna a hazai alakulat, ám a találatot érvénytelenítették. Felpörögtek az események, csúsztak-másztak a játékosok, érződött a feszültség minden egyes mozzanatban. A félidő hajrájában Ristic és Bencsik is közel járt az egyenlítéshez, ám nem jártak sikerrel. 

Fordulást követően is nagy iramban folytatódott az összecsapás, nagy erőket mozgósított a Kecskemét, és Ristic korán be is talált egy formás támadás végén, 1-1. Nem sokáig maradt ez az eredmény, szabadrúgásból Bognár lapos lövése talált utat a hírös városi kapuba, 2-1. Félpályán eladott labdából indulhatott az Aramis kontra, és Bognár elé került szerencsével a játékszer, onnantól pedig könnyű dolga volt, 3-1. Nem adták fel a kék oroszlánok, és gyorsan reagáltak, Mánya lőtt gyönyörű gólt, 3-2. Nyomás alatt tartotta a budaörsieket az SG Kecskemét Futsal, és csak sárga lapot érő megmozdulásokkal tudták feltartóztatni őket. Egy pillanatnyi védelmi kihagyás is elég volt, és Moga növelte ismét kettőre a hazai előnyt egy lecsorgó labdából, 4-2. Létszámfölényes taktikára váltott a Kecskemét, és a 6. hazai fault után büntetőhöz jutottak, ezt Öreglaki kíméletlenül bevarrta, 4-3. Nem állt le a hírös városi henger, s Biró révén egyenlítettek, 4-4. Többre viszont már nem jutott idő, maradt a döntetlen, ami azt jelenti, hogy a rivális DEAC és Berettyóújfalu győzelmei az alsóházba küldték az SG Kecskemét Futsalt. 

Koós Károly vezetőedző értékelése: A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, így az alapszakasz 6. helyén végeztünk, és nem kerültünk be a felsőházi rájátszásba. A lelkiismeretünk tiszta, mert győzelemre játszottunk. Visszajöttünk kétgólos hátrányból az utolsó percben, és még meccslabdánk is lehetett volna. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen 32 ponttal és második legkevesebb kapott góllal, legkevesebb vereséggel nem lehetünk ott a legjobb ötben.

Aramis SE – SG Kecskemét Futsal 4-4 (1-0)
Férfi futsal NBI, 18. forduló
2022.01.31., 18:30
Aramis Csarnok – Budaörs

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639070