Pontosztozkodás Újpesten

A kihagyott helyzetek és a pontatlanságok megbosszulták magukat a fővárosban.

A korábban Kecskeméten játszó Klacsák került először komolyabb helyzetbe a tévés összecsapáson, de Krajcsi a helyén volt a hírös városi kapuban. A kék oroszlánokat szabálytalanságok árán tudták csak feltartóztatni, négy perc perc elteltével már három fault állt a fővárosi gárda neve mellett. A kezdeti puhatolózás után aztán mindkét térfélen megszülethetett volna az első gól, ám végül úgy értünk a félidő feléhez, hogy 0-0 állt a kijelzőn. Időt kért az Újpest, mert átbillent a mérleg nyelve a vendégek felé, és ezt követően ismét kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Simic átlövése talált aztán utat a kapuba szerencsésen, Haász lábáról pattant be a hálóba a játékszer a 14. minutumban, 1-0. Nem sokkal később a kecskemétiek szakmai stábja is taktikai értekezletet tartott, és a 18. percben Milosavljevic egy agresszív letámadásból szerzett labdából tudott egalizálni, 1-1. A szabálytalanságok megszaporodtak a vendég oldalon, és az ötödiket is begyűjtötték a kék oroszlánok a félidő hajrájában. Lipl kiharcolta aztán a tízméterest; Östör állt  oda a labda mögé, Rigó nem tudta hárítani a jól helyezett büntetőt, 2-1. Egygólos lila-fehér vezetéssel ért véget az első húsz perc.

Motiváltan tért vissza a szünetről az SG Kecskemét Futsal, és fél perc kellett csak nekik, hogy Suscsák révén 2-2-re módosítsák az eredményt. Lendületben maradt a hírös városi alakulat, és Szabó Ábel közel volt hozzá, hogy fordítson. Egy védelmi megingást Tomic használt ki, ám Gémesi a felső lécre tudta tolni a löketet. Nagy nyomás alá helyezte a fővárosiakat a Kecskemét, a 27. percben Pál is kapufáig jutott. A 30. minutumban góllá érett a vendég fölény, és szépen kijátszott akció végén Suscsák megszerezte a vezetést a kék oroszlánoknak, 2-3. Létszámfölényes taktikára váltottak a házigazdák, és jól is játszották ezt, Östör érkezett Lipl beadására jó ütemben, 3-3. Rohanás vette kezdetét, mindkét gárda a győzelem reményében ment előre nyílt sisakkal. A Kecskemétnek másodpercekkel a vége előtt még volt lehetősége begyűjteni a győzelmet, ám a végén pontosztozkodással kellett beérniük.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Az első félidőben nagyon rosszul, koncentráció nélkül játszottunk. Fordulás után sokkal jobban néztünk már ki, sikerült is fordítanunk. Volt öt-hat komoly helyzetünk még, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Ez nem sikerült, így az Újpest megérdemelten tartott egy pontot otthon. Most már az a legfontosabb, hogy a pénteki, Berettyóújfalu elleni ütközetre feljavuljunk, és a legjobb formánkat nyújtsuk. A meccset önhibánkon kívül Lakiteleken kell játszanunk majd. Várjuk oda is szurkolóinkat, nagy szükségünk lesz rájuk!

Újpest FC-220Volt – SG Kecskemét Futsal 3-3 (2-1)
Férfi futsal NBI, 8. forduló
2023.10.16., 20.00 @ Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1842426