Nem volt sanszunk az MVFC ellen

Kegyetlenül megbüntette a kecskeméti védelem hibáit a bajnoki címre is esélyes Berettyóújfalu, és 8-1-re győzött a Messzi István sportcsarnokban.

Nagy védelmi hiba után az 5. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes. Sidnei szemfülesen csapott le egy rossz felszabadítási kísérletre, majd higgadtan helyezte a kapuba a labdát, 0-1. Nem sokkal később tetszetős támadás után Szabó lőtte ki a hosszút, 0-2. Éledezett a Kecskemét, Mánya lövése volt kellemetlen, de Sándor a helyén volt. Nagy küzdelem folyt a pályán, gyűrték egymást a felek, s kisebb helyzetek után a 16. minutumban kapufáig jutott a hazai együttes, ám kifelé pattant a játékszer. Agresszívan letámadott a félidő hajrájában az MVFC, és egy szerzett labdából Horváth lökete talált utat Tombácz kapujába, 0-3. Igyekezett szépíteni a Kecskemét, ám Mánya és Nyeste lövéseit blokkolták, így maradt a háromgólos vendég előny a szünetre.

Nagy elánnal vetették bele magukat az együttesek a második félidőbe, az első nagy védést Tombácznak kellett bemutatnia, majd Ristic forgácsolta szét a felső lécet a túloldalon. A 24. percben tovább növelte előnyét a Berettyóújfalu, Horváth volt ismét eredményes, 0-4. Nem állt hátrébb az MVFC, továbbra is irányították a játékot, és a nyomást nem bírta a hazai védelem, a 31. minutumban Nagy Imre talált be közelről, 0-5. Nem sokkal később Da Silva egy szögletvariációt után iratkozott fel a gólszerzők közé, 0-6. Időkérés után létszámfölényes taktikával próbálkozott az SG Kecskemét, ám nem akart megtörni a jég. Egy furcsa szituációt követően szinte üres kapura rúghatott gólt a Berettyóújfalu, kihasználták a hírös városiak rossz szabályértelmezését, és Yubero sétálhatott be a gólvonalig, 0-7. Kettővel a vége előtt sikerült szépíteni Darko Ristic révén, 1-7. A vendégek erre még válaszoltak, 13 másodperccel a vége előtt Da Silva alakította ki a végeredményt, 1-8.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Ha a humor oldaláról szeretném megfogni, akkor azt mondhatnám, hogy Müller Cecília tudott volna azzal ma segíteni nekünk, ha karanténba rakja a Berettyót. Komolyra fordítva a szót: átszaladtak rajtunk, a játék minden elemében jobbak voltak. Gyorsan hátrányba kerültünk, és amikor lehetett volna zárkózni, akkor megint megbüntették a hibánkat. Eztán lélekben is feladtuk kicsit. Nem szabad most összeomlanunk, hiszen az előző fordulókban bizonyítottuk, hogy a közvetlen riválisok ellen tudunk győzni, pontot szerezni. Javítanunk kell a hibáinkat, és a következő fordulókra koncentrálni.

 SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 1-8 (0-3)
Férfi Futsal NB I. 5. forduló
2020.10.05., 19:00 – Messzi István sportcsarnok