Nem tudtunk élni a lélektani előnnyel

Hosszú szünet után folytatódott a felsőházi rájátszás a csapatok számára, és mindkét együttes motiváltan érkezett a mérkőzésre. A kecskemétiek számára egy győzelem életben tartotta volna az érmes reményeket, ám a veszprémiek sikerével távolabb kerültek ettől, de még matematikai esélyük bőven van.

Mindkét együttesnél volt hiányzó. A vendégeknél Boromisza betegség, illetve Rutai öt sárga lapos figyelmeztetés miatt nem volt bevethető, míg a hazaiaknál Rigó piros lapos eltiltás miatt nem állt rendelkezésre. 

Agresszív letámadással kezdtek a veszprémiek, és zavarba is hozták olykor a kék oroszlánokat ezzel. A 3. percben aztán Mánya lökete kerülte el a kaput egy szögletvariáció után, nem sokat tévedett a hazaiak csapatkapitánya. A 6. percben viszont már rezzent a háló: Mánya átlövése talált utat a lábak között, 1-0. A félidő derekán beszorultak a hazaiak, ám egy Tombácz által feldobott labdát Gavrilovic mesterien talált el, és ezzel növelte előnyét az SG Kecskemét Futsal, 2-0. Nagy erőket mozgósítottak a vendégek, hogy közelebb kerüljenek a szünetre, ám a kontrákból a hírös városiak rendre veszélyesek voltak, és egy ilyen megindulásból Mánya egyéni szólója után már 3-0 állt a kijelzőn. Nem estek össze a veszprémiek, a 17. minutumban Pál révén gyorsan tudtak választ adni, 3-1. Sőt, rá fél percre megint eredményesek voltak: Tatai pókhálózta ki a bal felsőt, 3-2. Létszámfölényes játékkal, időkéréssel is próbálkoztak eztán, de egyenlíteni nem tudtak Fehér Zsolt tanítványai, 3-2-vel ért véget az első húsz perc.

Tapogatózva folytatódott a mérkőzés, a hazai együttes okosan szervezte játékát, ennek ellenére többször is közel járt ellenfelük az egyenlítéshez. A 25. percben Mánya félpályáról elengedett szabadrúgása hozta ennek az etapnak az első komolyabb kecskeméti lehetőségét, ám a kapus a helyén volt.  Kulcsár kapufáig jutott a 28. percben, majd nem sokkal később vele szabálytalankodtak. A szabadrúgás-variáció remekül süt el, Simic tette bele a lábát a középre lőtt labdába, 4-2. Magasabb fokozatra kapcsoltak a veszprémiek, és egy Pál Patrik bombával jöttek vissza a mérkőzésbe, majd jött az egyenlítés is a 30. percben, újfent Pál volt eredményes, 4-4. Vérszemet kaptak a vendégek, nagy nyomást helyeztek a védelemre, és ez góllá is érett. Tatai volt gyorsabb Tombácznál, és higgadtan oldotta meg, 4-5.  Létszámfölényes játékra váltott Koós Károly legénysége, ám nem tudtak egyenlíteni, sőt az üres kapuba könnyedén szerezhettek újabb gólt Pálék, ezzel kialakítva a 4-6-os végeredményt.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Borzasztó csalódottak vagyunk, szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Kellő előnyt sikerült kiépíteni, az eltervezettek szerint alakult a mérkőzés számunkra. Hiába voltunk többször is a lélektani előnyben, nem tudtunk élni vele. Kevés volt ezúttal az extra teljesítmény, ami elengedhetetlen, hogy egy ilyen magas hőfokú összecsapást megnyerjünk. Az utóbbi két meccsen 13 gólt kaptunk, ez rengeteg, így nem lehet mérkőzést nyerni. Az aranyéremre hajtó csapatokkal folytatódik a rájátszás számunkra, nem adjuk fel, harcolunk az utolsó leheletünkig, és meglátjuk, mire lesz ez elég.

SG Kecskemét Futsal – Balaton Bútor FC Veszprém 4-6 (3-2)
Férfi Futsal NB I Felső-ház 5. forduló
2021.04.19., 19:00
Messzi István sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1621823