Nem bírtunk az Aramis SE-vel

Az alsóházi küzdelmek első meccsét játszotta hétfőn Budaörsön az SG Kecskemét Futsal. Az Aramis SE a félidőre is kétgólos előnnyel mehetett, majd a végén is ugyanennyivel voltak jobbak.

Bátran kezdtek a kecskemétiek, és több biztató helyzetet is kialakítottak, ám gólt nem tudtak szerezni. A kecskeméti kapu előterében jutott aztán szabadrúgáshoz az Aramis, Bognár sistergős lökete a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. Létszámfölényes taktikát alkalmaztak a budaörsiek, és erre majdnem ráfáztak; Mánya volt közel hozzá, hogy labdaszerzés után betaláljon félpályáról. A 14. percben büntetőhöz jutottak a házigazdák, Büki pedig nagy erővel vágta a léc alá a játékszert, 1-0. Igyekeztek a kék oroszlánok nyomás alá helyezni ellenfelüket, Ristic és Klacsák is közel volt az egalizáláshoz, ám Sámson révén az Aramis növelte az előnyét végül a félidő hajrájában, 2-0.

Fordulás után nagy erőket mozgósított a kecskeméti gárda, hogy megkezdje a zárkózást, a hazai védelem viszont jól állta a sarat. Szöglet után Klacsák találta el a kapufát, majd nem sokkal később Öreglaki a keresztlécet. Megtört aztán a jég, kontrából Ristic szépített a 28. percben, 2-1. Létszámfölényes taktikára váltott ismételten az Aramis, ám most sikerült kihasználni az üres kapus szituációt az SG Kecskemétnek, s Kulcsár révén egyenlítettek, 2-2. Nem sokáig maradt ez az állás, Moga Edvin révén ismét a házigazdánál volt már az előny, 3-2. Időkérés után Bencsik került nagy helyzetbe, ám a kapus nagyot védett. Vattamány viszont a kontra végén a túloldalon megzörgette a hálót, így öt perccel a vége előtt kettővel ment az Aramis, 4-2. Kapusát mezőnyjátékosra cserélve rohamozott a Kecskemét, de csak kapufáig jutottak. A végeredmény: 4-2.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Egy ezer sebből vérző ellenfelet sikerült a tetszhalotti állapotból felébreszteni. Úgy néz ki, hogy továbbra sem tudunk az Aramis ellen jól játszani, már-már mumussá váltak számunkra. Ennyi kihagyott helyzetet nem lehet megúszni büntetlenül. El kell fogadnunk, hogy ma ennyivel jobb volt az ellenfél.

Aramis SE – SG Kecskemét Futsal 4-2 (2-0)
Férfi futsal NBI alsóház, 2. forduló
2022.02.21., 19:35
Aramis Csarnok – Budaörs

jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1720796