Nem bírtunk a Haladással

A szombathelyiek az élről, míg az SG Kecskemét Futsal a dobogó harmadik fokáról várhatta a pénteki rangadót. Az éllovas érvényesítette a papírformát a Messzi István sportcsarnokban, és négy góllal bizonyult jobbnak.

Már az első percben komoly lehetőségei voltak a Haladásnak, ám Rigó a helyén volt, illetve a kapufa kisegítette második alkalommal. Agresszívan letámadtak a vendégek, a védelem hibázott, Dróth pedig megszerezte a meccs első találatát az 5. percben, 0-1. Megfogta némileg a kecskemétieket a gól, és többet birtokolta ezt követően is a játékszert a Szombathely. Kezdett éledezni a hazai alakulat az etap derekán, ám ha kellett, fault árán állította meg őket a tavalyi bajnok. Elindult az adok-kapok, három-három szabálytalanság állt a kijelzőn a felek neve mellett hat perccel a szünet előtt. Mánya távoli sistergős löketét kellet Gyimesinek kitolnia, és ezután is igyekezett egyenlíteni az SG Kecskemét Futsal, a második gólt mégis a Haladás lőtte. Gyors kontrát követően Hajmási volt eredményes a 19. minutumban, 0-2. A dudaszó előtt még egy Aleksic lövés növelte a vendégek kapusának pulzusát, az eredmény viszont nem változott, kétgólos előnnyel mehetett a Szombathely a szünetre.

Felpörögve érkezett vissza a pihenőről  a Kecskemét, és meg is lett az eredménye: Öreklaki bombája talált utat a kapuba a 23. percben, 1-2. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, Dróth gyors válaszával visszaállt a kétgólos differencia, 1-3. Nem sokkal később a kapufán csattant a labda, centiken múlt, hogy zárkózzon az SG Kecskemét Futsal, végül a játékszer kifelé vágódott. A 31. minutumban kétszer is eladta a labdát a hazai gárda, és ezt kegyetlenül megbüntették a vasiak, Henrique és Bartha voltak eredményesek, 1-5. Koós Károly időt kért, hogy felrázza csapatát, létszámfölényes játékra váltottak, szépíteni viszont már nem sikerült, így maradt az 1-5-ös eredmény a végére.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Ez a mérkőzés egy jó erőfelmérő volt számunkra. Görcsösen játszottunk, nem mertük meghúzni azokat, amiket eddig csapatként és egyéni szinten is megmutattunk már. Első szándékból játszottunk, megkönnyítettük a Haladás dolgát ezzel, és meg is büntették a hibáinkat. Gratulálunk a szombathelyieknek a győzelemhez. Bízom benne, hogy még fogunk többször is találkozni idén, és revansot tudunk venni.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 1-5 (0-2)
Férfi futsal NBI, 7. forduló
2021.10.08., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639018