Nagy pofont kaptunk a Nyírgyulajtól

Álomszerű kezdés után rémálommá vált a Nyírgyulaj elleni bajnoki találkozó. 

Fél perc kellett várnia csak a kecskeméti közönségnek, hogy csapatuk megszerezze a vezetést. Mánya szépen cselezte magát végig a bal szélen, s lőtt a hosszúba a kapus mellett, 1-0. A nyírségiek ébresztőt fújtak, majd egy védelmi megingást kihasználva Tifán révén egalizáltak a 4. percben, 1-1. Vérszemet kaptak a vendégek, és Halmavánszkinak kellett több védést is bemutatnia, hogy ne változzon az eredmény. Inkább a küzdelem dominált a folytatásban, mintsem a pengés megoldások, kisebb helyzeteket jegyezhettünk csak fel a kezdeti izgalmak után. Időt kért Koós Károly, és ez jót tett a kecskemétieknek, ugyanis Bencsik révén ismét vezetéshez jutottak a 13. percben, 2-1. Nem sokáig maradt a hazai előny, Matheus kontrából lógott meg a labdával, és nagy erővel lőtte ki a kapu jobb oldalát, 2-2. Közel volt az első etap hajrájában a gólszerzéshez az SG Kecskemét Futsal, ám vagy a védők lábán, vagy a kapusban halt el a kísérlet, így döntetlennel mehettek szünetre a felek.

Hasonló volt a forgatókönyv fordulást követően is, a mélyen védekező Nyírgyulaj ellen nagy erőket mozgósítottak a hírös városiak, ám a harmadik találat nem akart megszületni. Akadt aztán lehetőség a túloldalon is. A 23. percben egy feldobott labdát jól tartott meg Tifán, majd fordulásból a felsőlécet találta telibe. Mánya csúszott be, ám a kezét érte a labda, így büntetőt lőhetett a vendég együttes. Matheus kísérletét Halmavánszki bravúrral védte, maradt a 2-2. A lélektani előny így a Scoregoalhoz került, és ezt sikerült gólra váltani: Bencsik centerezésére Sallai érkezett jó ütemben a 28. minutumban, 3-2. Most sem tartott sokáig a hazai öröm, Krajnyák két percen belül egyenlített, 3-3. Hiába a hazai helyzetek mégis a Nyírgyulaj örülhetett ismét, sőt kétszer egymást követően. Előbb Vlasovych lövése jutott szerencsével a kapuba, majd labdavesztés után, kontrából Matheus is betalált, 3-5. Elszabadultak az indulatok, Mánya a kiállítás sorsára jutott, két percig emberelőnyben játszhatott a nyírségi gárda. Sikerült kivédekezni ezt az időszakot, majd időkérés után létszámfölényes játékra váltott az SG Kecskemét. Az üresen tátongó kapura aztán Matheus meglőtte harmadik gólját (3-6), így fájó vereséget szenvedtek a kék oroszlánok, és megnehezítették saját dolgukat a szombati, Újpest elleni mérkőzés előtt.

Koós Károly vezetőedző értékelése:  Ma jobban akarta a győzelmet a Nyírgyulaj, mint mi. Egy az egyben megvertek minket, és kihasználták maximálisan a helyzeteiket. Kaptunk egy gyomrost, ebből kell most felállni. Ha megint hittel és alázattal, egymásért küzdve tudunk kiállni a pályára, akkor lehetünk ismét sikeresek.

SG Kecskemét Futsal – Nyírgyulaj KSE 3-6 (2-2)
Férfi futsal NBI, 14. forduló
2021.12.06., 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639052