Megyei derbihez méltó ütközet az NB3-as nyitányon

Pikáns összecsapás kerekedett az SG Kecskemét Futsal és az NNC Frogs között csütörtökön este a Dunszt Ferenc Sportcsarnokban. A korábbi volt játékostársak mindkét oldalon közönségszórakoztató játékkal rukkoltak elő a szépszámú szurkolótáborok nagy örömére.

A hazai kezdeti megilletődöttség a lajosmizsei gárda malmára hajtotta a vizet, és a 7. percben már 0-2 állt a kijelzőn. Rendezték aztán a sorokat a kék oroszlánok, és masszív védekezésből vezetett kontrákkal sikerült is a 10. percben szépíteniük Gáspár révén. Négy minutummal később Marozsi volt leleményes, és újra nyílttá vált az NB3-as megyei derbi. Ezt követően kiegyenlíett küzdelem folyt a pályán, így 2-2-es döntetlennel ért véget az első húsz perc.

Fordulást követően is hasonló volt a forgatókönyv, mint az első játékrészben. A 22. percben Treiber megszerezte második gólját a Frogsnál, a 26.-ban pedig az ex-Scoregoal játékos Dobosi büntetett, 2-4. Minden erejével igyekezett a házigazda zárkózni, ám az ígéretes lehetőségekből nem sikerült megzörgetni Peltzer hálóját. A hajrában létszámfölényes taktikára váltott az SG Kecskemét, de törekvéseiket nem koronázta siker. A végeredményt a vége előtt nem sokkal Galambos állította be, 2-5.

Móra Viktor játékos-edző értékelése: Nagy izgalommal vártuk ezt a találkozót. Egyrészt, mert ez volt az első meccse a csapatnak, másrészt mert szomszédos rangadónak ígérkezett sok régi ismerőssel, baráttal az ellenfél soraiban. Az első félidőben gyorsan kaptunk két gólt védekezési hibákból, de meg tudtuk lepni ellenfelünket és tisztes védekezésből veszélyes támadásokat tudtunk vezetni, amelyekből kétszer be is tudtunk találni, így döntetlennel mentünk szünetre, amivel elégedettek is voltunk. Számítottunk rá, hogy a második félidőben fölénk fog kerekedni a jó erőkből álló vendégcsapat. Kezdett fogyni az energiánk, és ez két kapott gólhoz vezetett. Végén próbálkoztunk becsülettel, de a mai napon ennyire futotta. Én is úgy éreztem, ahogy a legtöbb szurkoló is jelezte felém, hogy rendben volt a csapat teljesítménye. Jövő héten a Szeged ellen folytatjuk. Gratulálok a Frogsnak a győzelemhez, nagyon jó kis csapatuk van nekik is!

SG Kecskemét Futsal – NNC Frogs Lajosmizse 2-5 (2-2)
férfi futsal NB III., 2. forduló
2023.11.02., 19:30 Dunszt Ferenc Sportcsarnok

https://adatbank.mlsz.hu/match/61/6/28241/2/1903232.html