Fantasztikus játékkal győztük le a Pécset

A vártaknak megfelelően kecskeméti siker született hétfőn este a Messzi István Sportcsarnokban. A szurkolók biztatása űzte magabiztos, 9-0-s győzelembe a kék oroszlánokat.

Repülőrajtot vett a kecskeméti csapat, és a 2. percben Suscsák fejese révén már 1-0 állt az eredményjelzőn. Óriási mezőnyfölényben játszott ezt követően is a hazai gárda, a masszívan védekező pécsiek kontrái alig hordoztak magukban veszélyt. A dominancia aztán újabb góllá érett, Tomic bődületes erővel pókhálózta ki a jobb felsőt, 2-0. Nem álltak le a kék oroszlánok, nem sokkal később Suscsák kotorta be a kapusról lecsorgó játékszert, 3-0. A 10. percben időt kellett kérnie a vendégeknek, hiszen Biró találatával már 4-0 volt az állás. Igyekeztek faragni a jelentős hátrányból a pécsiek, ám mikor lövésig jutottak, Krajcsi állta útjukat a kapuban. Az első húsz perc több gólt nem hozott, így négygólos előnnyel mehettek szünetre a kecskeméti futsalosok. 

Fordulást követően, a folytatásban is sorjáztak a hazai helyzetek, és a 22. percben Pál Patrik bombájával 5-0-ra változott az eredmény. Alig eszméltek fel a vendégek, már a hatodik is bent volt, 6-0. Egy-egy megindulásból a Pécs is tudott kellemetlen pillanatokat okozni, ám Rigó kiválóan védett. A 28. minutumban Suscsák fedezte jól testtel előbb a labdát, majd fordult kapura,  és a bal alsóban kötött ki végül a játékszer, 7-0. Kisebb szünet következett a gólgyártásban, de a 32. percben egy vendég védő lábáról jutott a hálóba a labda, 8-0. Milosavljevic sem akart lemaradni a többiektől, 9-0. Időkéréssel reagált a vendégek mestere, érezte, hogy muszáj lelket öntenie tanítványaiba. Stabilizálódott is a játéka a PTE-PEAC-nak, több találat nem született. A végeredmény: 9-0.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Büszke vagyok a csapatomra, mert a meccs elejétől a végéig magas intenzitással, maximumra törekedve, koncentráltan teljesítettünk. Sokat számított, hogy semmi nem zavarta meg a felkészülésünket, és ennek most meg is lett az eredménye. A pécsieknek is gratulálok, mert nem adták fel, küzdöttek, és sok sikert kívánok nekik a folytatásra. Külön öröm számomra, hogy fiatal tehetségeink is jól szálltak be a mérkőzésbe, Hajnal és Lehotai a kecskeméti futsal reménységei között vannak, és most megmutathatták, hogy lehet velük számolni. Kajtár visszatérése is boldogsággal tölt el, fiatal kora ellenére meghatározó játékossá nőtte ki magát a felnőttek között. Meg kell említenem a szurkolótábort, amely óriási energiákat adott nekünk, nem tudom szavakkal leírni, mennyire fontos volt a támogatásuk számunkra. Várjuk őket a mérkőzéseinkre, ez ma igazi csapatmunka volt, dicsőséget szereztünk közösen Kecskemétnek!

SG Kecskemét Futsal – PTE-PEAC 9-0 (4-0)
Férfi futsal NBI, 10. forduló
2023.10.30., hétfő 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok
Kecskemét gólszerzői: Suscsák 3, Biró, Tomic, Pál, Milosavljevic.

https://futsalhungary.hu/meccs/1842437