Megszereztük a nagyon fontos három pontot Szombathelyen

A felsőházba való bejutást szempontjából létfontosságú volt, hogy a lehető legtöbb pontot zsebelje be Szombathelyen az SG Kecskemét Futsal gárdája. A terv sikerült, két góllal bizonyultak jobbnak Koós Károly tanítványai vasárnap a Haladás vendégeként.

Mánya, Ristic és Hadnagy is helyzetbe került az első percekben, ám gólt nem láthattunk a kísérletekből. Az 5. percben aztán megszületett az első kecskeméti találat. Egy szabadrúgás-variációt követően Biró lőtt okosan Alasztics mellett a kapuba, 0-1. Középkezdés után Rigót dolgoztatta meg Sipos, a túloldalon pedig Kulcsár tüzelhetett, de nem találta el a kaput. A hazai gárdában Papp került kétszer is a kecskeméti kapu elé, Rigó viszont a helyén volt.  A félidő derekán Ristic vihette egy az egyben a hálóőrre a labdát, ám Alasztics eszén nem tudott túljárni a rutinos szerb játékos. Időt kért a házigazda, s egyre többször öt a négy elleni játékra váltottak, ám erre ráfáztak: Sallai iramodhatott meg labdaszerzésből, és nem hibázott, 0-2. Kettőzött erővel rohamozott a vasi együttes a szépítésért, és többször közel is jártak, a szünetig azonban több találat nem esett, így kétgólos előnnyel várhatta a második felvonást az SG Kecskemét Futsal. 

Fizikális, taktikai csata dúlt a pályán a fordulást követő első öt percben. A játékszer többnyire a szombathelyiknél volt, ám kontrákból a hírös városiak is veszélyeztettek. Papp és Knizs is feljebb hozhatta volna a Haladást, a kecskeméti védelem viszont állta a sarat. Beszorult az SG Kecskemét Futsal, a Haladás pedig szépen járatta a labdát, majd egy formás támadásból Vidák került ajtó-ablak helyzetbe, de mellé durrantott. A második felvonás kellős közepén viszont Biró egy villámgyors kontrából megszerezte második gólját, és tovább nőtt a kecskeméti előny, 0-3. Középkezdés után rögtön szépített a Haladás, Vas használta ki az előtte adódó ziccert, 1-3. Vérszemet kapott a hazai alakulat, és igyekezett tovább faragni a hátrányból, de Rigó nagy bravúrokat mutatott be, így az utolsó öt percre kétgólos fórral mehetett neki az SG Kecskemét Futsal. Az öt a négy elleni taktikát vetették be újfent a vasiak, Hadnagy pedig elkésett a belépővel, villant a második sárga számára, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A Haladás létszámfölényben támadhatott a maradék egy percben, kontrából azonban megiramodhatott a Kecskemét. Vidák szabálytalankodott, és mivel már ez volt a hatodik csapatfaultja a hazaiaknak, Mánya lőhetett tízméterest. Alasztics védte a lapos, középre tartó kísérletet, maradt az 1-3-as eredmény, a Kecskemét pedig életbevágóan fontos három egységet zsebelt be.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Győzni jöttünk Szombathelyre, szerettük volna kihasználni azt az élethelyzetet, ami miatt meghatározó játékosok hiányoztak ellenfelünktől. Rányomta a játékunkra a bélyegét a győzelmi kényszer, be kell vallani, hogy nem ma játszottunk a legjobban, és a Haladás is nagyon megnehezítette a dolgunkat. A lényeg azonban, hogy megszereztük a győzelmet!

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 1-3 (0-2)
Férfi futsal NBI, 16. forduló
2022.01.16., 16:00
Haladás sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639063

advanced-floating-content-close-btn