Megőrizte NBI-es tagságát az SG Kecskemét

Volt miért visszavágnia a budaörsieknek az SG Kecskemét Futsal együttesének. A két piros lapot és kilenc gólt hozó parázs összecsapás végül hírös városi sikerrel zárult, ami azt is eldöntötte, hogy jövőre is az élvonalban folytatják a kék oroszlánok.

Nagy budaörsi helyzettel indult a meccs, kapu előtti kavarodás után végül menteni tudtak a kék oroszlánok. Mánya vállalkozott utána távolról, ám lapos lökete nem okozott gondot Nyergesnek. Magához ragadta az irányítást az SG Kecskemét Futsal alakulata, Boznánszky és Mánya is helyzetbe került, a háló azonban nem rezzent. A 7. percben Rigót állították ki a kapuból, a játékvezető szerint kézzel védett a megengedett területen kívül. Az Aramis a megítélt szabadrúgásból csak kapufáig jutott. Nyomott tovább a zöldmezes vendég gárda, több nagy lehetőséget is kialakítottak, a vezetést viszont egy gyors kontrából Ristic révén a Kecskemét szerezte meg a 8. minutumban, 1-0. Középkezdés után rögtön egyenlített a budaörsi alakulat, Vattamány vette be  Mészáros kapuját, 1-1. A félidő derekán felpörögtek az események, mindkét térfélen akadt dolga a kapusoknak, majd a 12. percben Hadnagy mesterien pörgette el a játékszert a hosszúba, ezzel visszavéve a vezetést a Kecskemétnek, 2-1. Nem sokkal később újra egál állt a táblán, kontra után Büki vezethette a kapusra, és higgadtan oldotta meg, 2-2. Továbbra is lüktető volt az iram, az Aramisnak pedig három és fél perccel a félidő előtt meglett az ötödik csapatfaultja, így óvatosan kellett folytatniuk. Közel volt az SG Kecskemét Futsal, hogy előnnyel mehessen a szünetre, a kapufa viszont kisegítette a budaörsieket, így döntetlennel mehettek pihenőre a felek.

Nagy elánnal vetette bele magát a második játékrészbe a Kecskemét, Mánya pedig gólra is váltotta az előtte adódó helyzetet, 3-2. Pár perc telt csak el, és egy hazai megingás után Büki büntetett, 3-3. A 27. minutumban két gyors gólt is lőttek a hírös városiak: előbb egy középre lőtt labda pattant meg egy vendég védőn szerencsésen és jutott a hálóba, majd Hadnagy belsőzött be egy kipattanót, 5-3. A 30. perctől létszámfölényes támadójátékra váltottak a vendégek, a kecskeméti védelem azonban remekül állta a sarat. Időt kértek a hazaiak, ám idegesen játszottak, Hadnagy pedig második sárga után mehetett idő előtt zuhanyozni. Emberelőnyben adogatott az Aramis, és a türelem gólt eredményezett, 5-4. Kiegészült a Kecskemét, a Budaörs viszont tovább nyomott, hogy pontot szerezzenek. Tervük azonban nem jött össze, így ha vezéráldozatok árán is, de begyűjtötte a fontos három egységet az SG Kecskemét Futsal. Ez egyben azt is jelenti, hogy megőrizték tagságukat az élvonalban három fordulóval a vége előtt.

Darko Ristic játékos-edző értékelése: Ahogy arra számítottunk, kemény csatát vívtunk az Aramis ellen most is. Úgy gondolom, hogy még kissé fásultan mozogtunk a kupamérkőzés után, érződött a fáradtság rajtunk. Jól kezdtünk, majd kiállították a kapusunkat, de ez sem fogott meg minket, mert vezetést szereztünk. A félidőre ugyan döntetlennel vonulhattunk, viszont a folytatásban is mi domináltunk, nyerni akartunk mindenképpen. A végén a szerencse is mellénk pártolt, de úgy érzem, hogy megérdemelten gyűjtöttük be a három egységet.

SG Kecskemét Futsal – Aramis SE 5-4 (2-2)
Férfi futsal NBI alsóház 7. forduló
2022.04.25., hétfő 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1720806