Megizzasztottuk a Berettyóújfalut a kupában

Móra, Sallai és Récsei sérülés miatt nem tudott rendelkezésére állni a szakmai stábnak, így hét mezőnyjátékossal vágott neki az SG Kecskemét Futsal a Magyar Kupa 3. fordulójának az MVFC Berettyóújfalu otthonában.

Alaposan bekezdett az esélyesebb MVFC Berettyóújfalu, azonban Tombácz a kapuban óriási bravúrokat mutatott be, így csak kapufáig jutottak a hazaiak. Az első tíz perc nyomását sikeresen átvészelték a kecskemétiek, majd az első felvonás hajrájában egy kontrából Darko Ristic révén a vezetést is sikerült megszerezni, 1-0.

A fordulás után három percet kellett várni Sidnei találatára, 1-1. Volt viszont válasza az SG Kecskemét Futsalnak: egy formás ellentámadásból Vladyslav Scherban ragadta vissza a vezetést a hírös városiaknak, 2-1. Iszonyatos nyomást helyezett ezután a vendégekre az MVFC, majd góllá is érett a mezőnyfölényük, ismét Sidnei volt eredményes a 35. percben, 2-2. Egy minutummal később a brazil újra megvillant, így először a meccsen a Berettyóújfalu volt előnyben, 2-3. Nem adták fel Koós Károly tanítványai, létszámfölényes taktikára váltottak és helyzetig is eljutottak, ám újabb fordulat már nem volt a mérkőzésen, így végül az MVFC Berettyóújfalu jutott tovább a kupasorozatban.

Koós Károly vezetőedző: Nagyon büszke vagyok a srácokra, egy kiváló kupamérkőzést játszottunk a Berettyóval. A bajnoki meccsen simán kikaptunk, ott nem volt ok a szomorkodásra, most viszont fájó a vereség, mert végig partiban voltunk az esélyesebb ellenfél otthonában. Kontrákra rendezkedtünk be, ebből akadtak is szép számmal lehetőségeink. Kétszer is vezettünk, ám borzasztó sokat számított a végjátékban, hogy csak hét mezőnyjátékost állt rendelkezésre, így sűrű sorcserékkel felőröltek minket. Emelt fővel búcsúzhatunk a kupától, hétfőn pedig újabb meccs vár ránk. Elsősorban a regeneráción lesz a hangsúly addig. Bízom benne, hogy a bajnokság topcsapatai közé tartozó veszprémiek ellen is megmutatjuk tudásunk legjavát.

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 2-3 (1-0)
férfi futsal Magyar Kupa 3. forduló
2020.11.13., 18:30
Pálfy István rendezvénycsarnok
(pályaválasztói jog felcserélve)

jegyzőkönyv