Magabiztos siker a szezon utolsó hazai meccsén

Utolsó hazai mérkőzését játszotta hétfőn 19 órakor az SG Kecskemét Futsal együttese a 2021-22-es szezonban. Az eleje döcögősen indult a hírös városiaknak, a vége azonban kiütés lett. Jövő héten még a Nyírgyulaj elleni összecsapás vár a kék oroszlánokra, ahol egy pont bezsebelése is elegendő lesz, hogy megszerezzék a 6. helyet.

Kistarcsai rohamokkal indult a találkozó, Rigónak többször nagyot kellett védenie. Éledeztek aztán a hazaiak is,  Mánya távoli lökete a kapufáról vágódott ki az oldalvonalon a 4. percben. Nem sokkal később Klacsák szerzett labdát, majd Öreglaki tüzelhetett, Bohony viszont hárította azt, mint ahogy a szögletet követő Klacsák lövést is. Tetszetős támadás révén Biró is megpróbált gólt szerezni, a hálóőr eszén nem tudott ő sem túljárni. Beszorult a Kistarcsa, csak kontrákból tudtak kiszabadulni a kecskeméti szorításból. A félidő derekán aztán megtört a jég, szöglet után Mánya kapásból lőtt bődületes gólt a jobb felsőbe, 1-0. Töredezetté vált a játék, helyzetei szinte csak a hírös városiaknak voltak, amelyből egy végül a 20. percben góllá érett: Öreglaki növelte 2-0-ra az SG Kecskemét előnyét. 

Fordulás után is dominált a Kecskemét, ám kontrákból a Kistarcsa is megvillant, és bizony Rigónak résen kellett lennie. Risticbe rúgtak bele jócskán, és a földön maradt, az ápolást követően Biró fordulhatott volna kapura, ám az utolsó pillanatban a védők menteni tudtak. Szabálytalanságok árán tudták csak a hazai lendületet letörni a kistarcsai játékosok,kisebb  kakaskodás után pedig a játékvezetők tettek rendet. A 28. percben egy öngóllal szépített a Kistarcsa, Rigó és Klacsák nem értették meg egymást. Nem sokat váratott magára a válasz: Biró szép csel után 3-1-re módosította az állást. A 30. minutumban már 4-1 állt a kijelzőn, miután egy vendég bakiból Hadnagy fejelt az üres kapuba. Összezavarodtak a kistarcsai játékosok, eladták a labdát a középkezdés után, a kontrából pedig újabb hazai találat született egy védő segítségével, 5-1. Nem volt megállás, egy perc sem telt el, és Hadnagy révén nőtt a hazai fór, 6-1. Hazai időkérés után végzett el szabadrúgást a Kecskemét, a nagy erejű lövés végül egy kistarcsai védőről került a hálóba, 7-1. Ment előre a becsületéért a vendég alakulat, de sorra kontrázták meg őket: Boznánszky meglőtte a Scoregoal nyolcadik gólját a 32. percben ezzel kialakítva a végeredményt, 8-1. 

Darko Ristic játékos-edző értékelése: Görcsösen kezdtünk, és így nem tudtunk minden helyzetet értékesíteni, illetve ellenfelünk is nagyon szervezetten játszott. Ami az elsőben kimaradt, az a másodikban bement, ehhez kellett némi szerencse is, de úgy gondolom, hogy megdolgoztunk érte. Még egy fontos mérkőzés vár ránk, szeretnénk ott is nyerni, és szépen zárni a szezont a Nyírgyulaj ellen.

SG Kecskemét Futsal – Kistarcsa 8-1 (2-0)
Férfi futsal NBI alsóház 9. forduló
2022.05.16., hétfő 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1720809