Magabiztos siker a fővárosban

Az idei szezonban immár negyedszer mérte össze tudását a TFSE-vel az SG Kecskemét Futsal alakulata. Ahogy az eddigi meccseken, most is hírös városi siker született.

Nem finomkodtak egymással az együttesek, már rögtön az első percekben igyekeztek megnehezíteni egymás dolgát, és kikényszerített hibákból lehetőséghez jutni. Biró távoli lökete volt az első ígeretesebb kecskeméti sansz, ám elsuhant a jobb kapufa mellett a játékszer. Nem sokkal később Öreglaki kiszorított szögből tüzelt, ám a TFSE kapusa résen volt. Átvette az irányítást az SG Kecskemét, Mánya is távolról próbálkozott, ígéretes lövését Nagyistván tolta ki. A félidő derekán a fővárosiak felbátorodtak, és többször is eljutottak a hírös városi kapuig, de komoly fejfájást nem okoztak Mészáros kapusnak. Időt kért a TFSE, utána pedig Szentjóby veszélyeztetett egyből, a háló viszont csak oldalról rezzent. Időt kértek aztán a kecskemétiek is, ezt követően viszont a hazaiak voltak némileg élesebbek, és bizony Mészárosnak nagyon koncentrálnia kellett, hogy ne kerüljenek hátrányba a kék oroszlánok. Riadót fújtak a Scoregoalnál, és sorra alakították ki a helyzeteket, a TFSE védelmén azonban nem találták meg a rést, vagy pedig Nagyistván hárított bravúrral. A félidő előtt két perccel aztán megtört a jég, szép kontra után Mánya közelről már nem hibázott, 0-1. Rögtön utána nem sokkal Öreglaki csinálta meg szépen cselét, majd passzolt Biróhoz, aki kegyetlenül bevarrta, 0-2. A szünet előtt azonban még szépíteni tudtak a fővárosiak: Vagner passzába leheletfinoman ért bele Kelson, ezzel becsapva Mészárost, 1-2. Nem sokáig örülhettek a pirosmezesek, hiszen egy szögletből Mánya tudott ismét eredményes lenni, 1-3. A gólzápor nem ért még véget, gyors ellentámadás végén Boznánszky önfeláldozóan vetődött be, és kotorta a labdát a hálóba egy védő érintésével, 1-4.

Fordulás után igyekeztek zárkózni a fővárosiak, míg az SG Kecskemét hibára várva, kontrákkal operált. Számításaik bejöttek: Bencsik lódult meg, majd Mányát találta meg a 23. percben a labdával, aki senkitől sem zavartatva lőhetett a kapus mellett a hálóba, 1-5. Létszámfölényes taktikára váltottak a TFSE-nél, ez viszont megbosszulta magát, Bencsik pedig köszönte, és szépen tekert saját térfeléről a túlsó kapuba, 1-6. Nem adták fel a gyorsan kapott gólok után sem a pirosmezes hazaiak, és kapusukat mezőnybe tolva néha igencsak kellemetlen helyzetbe hozták a kecskeméti védelmet. Mánya kis híján meglőtte negyedik gólját, a kapufa azonban kisegítette a TFSE-t. Addig erőltette a létszámfölényes taktikát aztán a hazai gárda, míg az góllá érett, Klcsó kozmetikázott a 37. percben, 2-6. Vérszemet kaptak a házigazdák, és még tovább csökkenthették volna hátrányukat, ám vagy Mészáros, vagy a kapufa állta útjukat. Az eredmény már nem változott, négy góllal bizonyult jobbnak az SG Kecskemét Futsal gárdája.

Darko Ristic játékos-edző nyilatkozata: Megérdemelt győzelmet arattunk a TFSE ellen. Az első tíz percben nem találtuk a játékunkat, de aztán a félidő hajrájában betaláltunk, és utána már jött a többi gólunk is zsinórban. A folytatásra nyugodtan, magabiztosan jöttünk ki. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sokat ki is hagytunk, ezen még javítanunk kell. Most lesz két hetünk a következő meccsünkig. Szeretnék a maradék két találkozót is megnyerni, szépen búcsúzni az évadtól. Köszönjük a TFSE-nek a sportszerű mérkőzést. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert jó szellemben, csapatként küzdöttünk ma a győzelemért.

TFSE-BeStrong – SG Kecskemét Futsal 2-6 (1-4)
Férfi futsal NBI alsóház 8. forduló
2022.05.02., hétfő 20:30
Vasas-Sterbinszky Amália sportcsarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1720807

(Archív fotó)