Magabiztos győzelem az első edzőmeccsen

Csütörtökön este az NBI-es újonc TFSE vendégeként lépett pályára az SG Kecskemét Futsal a felkészülés első edzőmeccsén. Koós Károly alakulata 4-1-re tudott nyerni a fővárosban.

Az első gólt a TFSE szerezte meg egy labdaszerzésből, majd aztán Bíró gyorsan egyenlíteni tudott. Kimaradt hazai lehetőség után Bencsik volt szemfüles, és megfordította az állást, 1-2. Az első játékrészben még Boznánszky is megvillant, így 1-3-mal vonulhattak pihenőre a csapatok. A folytatásban is domináltak a kecskemétiek, és a végjátékban egy Mánya átlövés pattant meg egy védőn, így jutott a hálóba a játékszer. A végeredmény 1-4.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Komoly terhelésen vannak túl a játékosok, ez azért a tegnapi nap folyamán látszódott is, hogy benne van a munka a lábakban, nem voltunk annyira frissek, de ez így van rendben a felkészülés ezen szakaszában. A TFSE hasonló felfogásban játszott, mint mi az előző években, szűk tengelyben védekeztek a saját térfelükön, és kontrákra rendezkedtek be. Számunkra még kissé szokatlan volt, hogy jóval többet időztünk az ellenfél térfelén, és felállt védelem ellen kellett játszani. Ettől függetlenül voltak szép megoldásaink, és kihasználtuk a hibáikat, magabiztosan nyertük meg a felkészülési találkozót. A meccs elérte a célját, kimozdítottuk a fiúkat a tréningek monotonitásból. Dolgozunk tovább, a jövő héten már két edzőmérkőzés vár ránk.

TFSE – SG Kecskemét Futsal 1-4 (1-3)
Férfi futsal edzőmérkőzés
2021.07.22., 20:30
Kecskeméti gólszerzők: Bíró, Bencsik, Boznánszky, Mánya.

A felkészülés programja (pontos kezdési időpontok még egyeztetés alatt)

07.22., 20:30 TFSE – SG Kecskemét Futsal 1-4
07.27., 19:00 Kistarcsa – SG Kecskemét Futsal
07.29., 18:00 Újpest – SG Kecskemét Futsal

Edzőtábor Tihanyban augusztus első hetében, két edzőmeccsel
08.02. Újpest – SG Kecskemét Futsal
08.04. Veszprém – SG Kecskemét Futsal

08.06. SG Kecskemét Futsal – FTC

Bajnoki start 08.16, 18:30 a DEAC ellen, idegenben.