Küzdelmes meccsen nyertünk a Nyírgyulaj ellen

Nagy csatát hozott a SG Kecskemét Futsal Nyírgyulaj elleni összecsapása az NBI-es bajnokság 5. fordulójában. Az első félidő döntetlen hozott, a másodikban a Kecskemétnek sikerült megszerezni a vezetést, és ez döntőnek bizonyult.

Veszélyesebben kezdtek a hazaiak, míg az SG Kecskemét Futsal kontrákra építkezett biztos védekezés mellett. Hadnagy fülelt le aztán egy könnyelmű passzt, majd tálalt Biró elé, aki nem hibázott, mesterien pörgett a hosszúba a kapus mellett, 0-1. Nagy erőket mozgósított a Nyírgyulaj, és közel voltak az egalizáláshoz, ám a befejezések pontatlanra sikerültek. Duplázáshoz volt közel Biró a kecskemétieknél, Dobó viszont nagy bravúrral hárított. Időt kértek a hazaiak, utána pedig magasabb sebességre kapcsoltak. Orosz szerzett labdát a félpályán, majd nyargalt végig a kecskeméti kapuig, Rigó viszont résen volt. Matheus szabadrúgásánál viszont már tehetetlen volt a hírös városi kapus, 1-1. Lapa került ezt követően nagy helyzetbe, csak a hírös városiak hálóőrének vakmerőségén múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést a nyírségiek. Koós Károly is magához rendelte tanítványait, hogy egy szabadrúgás-variációt átbeszéljenek, ám Aleksic lökete végül nem jelentett veszélyt. A felvonás legvégén Matheus a kapufát találta telibe, Lapa pedig Rigót, több gól már nem esett az első játékrészben.

A vendégek voltak aktívabbak a szünet utáni első öt percben, fölényük viszont meddőnek bizonyult. Rögzített szituációt követően Szöcs átlövése okozott kellemetlen pillanatokat a kecskeméti kapusnak, de lábbal hárítani tudott. Kapkodóvá vált a nyírségiek játéka, ebből pedig rendre veszélyeztetni tudtak a kecskemétiek, gól viszont nem született. Váltottak aztán a hazaiak, és előbb Lapa, majd Matheus is tüzelt, Rigó viszont a helyén volt. Tamásra dobták fel a játékszert, aki egyből lőtt a bal szélről, de elkerülte a kaput. Az ellentámadásból Aleksic szerezhetett volna vezetést a hírös városiaknak, ám ő sem volt pontos. Hét perccel a lefújás előtt Mánya centerezett Risticnek, aki a léc alá bombázott fordulásból, 1-2. Kapusát mezőnyjátékosra cserélte a Nyírgyulaj, és erre ráfáztak. A kecskemétiek kapusa, Rigó védés után, egész pályáról talált be, 1-3. Tovább növelte előnyét az SG Kecskemét Futsal: kontrából mehettek egy védővel szemben üres kapura, Mányának könnyű dolga volt a végén, és kialakította a végeredményt, 1-4.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Nagy gratuláció a fiúknak győzelemhez, mert a Nyírgyulaj most is megmutatta, hogy igazán erős ellenfél, fognak ők még kellemetlen perceket okozni a többi csapatnak. Büszke vagyok a csapategységünkre, mert többen fél Európát átutazva érkeztek ebbe a mérkőzésbe, és vállvetve harcoltak együtt a sikerért. A második félidőben jöttek meg igazán azok az extra egyéni teljesítmények, amelyek kellenek egy ilyen találkozó eldöntéséhez. Fontos győzelmet arattunk, a jövő héten két olyan meccs vár ránk, amely szintén nem lesz könnyű, így megfelelő önbizalommal várhatjuk az Újpestet és a Haladást.

Nyírgyulaj Futsal – SG Kecskemét Futsal 1-4 (1-1)
Férfi futsal NBI, 5. forduló
2021.09.27., 18:30
Nyírbátori Városi Sportcsarnok

jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639007