Koós Károly távozik a vezetőedzői pozícióból

Az SG Kecskemét Futsal vezetősége szerződést bontott Koós Károllyal a keddi napon.

A szakember négy és fél éven át dolgozott a klubnál, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ma élvonalbeli futsalcsapatnak szurkolhatunk hétről-hétre Kecskeméten.

Vezetőedzőként 2017. november 24-én vezette először a csapatot, akkor még a másodosztályban szerepeltek a kék oroszlánok. A következő idényben az ezüstérmet szerezték meg, s jutottak fel az NBI-be. A 2020/21-es évadban a klub történetének eddigi legjobb helyezését harcolták ki, az NBI-es felsőház 5. helyén végeztek.

Az idei szezon nagy várakozásokkal töltött el mindenkit, és a rendkívül kiélezett alapszakaszban nüanszokon múlt, hogy ismét sikerüljön a felsőházba jutni. Ezt követően az alsóházi rájátszás megnyerését, illetve a Magyar Kupa négyes döntőjébe való kvalifikációt tűzte ki célul a hátralévő hónapokra a klubvezetés, és a szakmai stáb. A bajnoki sorozatban azonban hullámzó teljesítményt nyújtott az együttes, így a vezetőség úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége a játékosoknak. Megtárgyalva és értékelve a helyzetet, végül szerződést bontott a klub a szakemberrel.

A vezetőség minden erejével azon dolgozik, hogy a további hetek, hónapok megmérettetéseire a csapat zavartalanul, eredményesen tudjon fókuszálni megfelelő szakmai irányítás mellett.

Koós Károlynak köszönjük az elmúlt évek áldozatos munkáját, sikerekben és egészségben gazdag további karriert kívánunk neki.