Klubtörténeti siker született a kupában

Nagy volt a tét csütörtökön az SG Kecskemét Futsal számára, hiszen a történelemírás kapujában álltak, először harcolhatták ki a klub történetében a négyes döntőt a Magyar Kupában. A veszprémi odavágón háromgólos előnyt dolgoztak ki, és a hírös városi visszavágón is sikert arattak, így megérdemelten jutottak a május elején esedékes debreceni fináléba. 

Pál Patrik életerős löketével startolt az összecsapás, a veszprémiek hálóőre azonban érezte a sarokra tartó labdát, és szögletre paskolta azt. Továbbra is nyomás alatt tartották ellenfelüket, és ez a 2. percben góllá érett, Biró volt eredményes közelről, 1-0. Riadót fújt a Veszprém, és magasabb tempóra kapcsoltak, ami lehetőségekben is megmutatkozott. Az egész pályás letámadás ellen jól kombináltak a kék oroszlánok. Dávid kapott remek labdát a bal szélen, amit higgadtan értékesített a 7. minutumban, 2-0. Kapusát mezőnybe tolva rohamozott a vendég együttes, de erre ráfáztak. Rigó volt ugyanis szemfüles, és saját kapujából rúgta a túlsóba a labdát, 3-0. Időt kért Fehér Zsolt, a Veszprém vezetőedzője, ám ez sem zökkentette ki a Kecskemétet. Egy kiváló szögletvariáció után Mánya érkezett a hosszún, és tessékelte be a bőrgolyót a vonalon túlra, 4-0. Becsülettel küzdött a szépítésért az ellenfél, a 16. percben sikerült is ez nekik Kiss Milán révén, 4-1. Kisebb-nagyobb helyzetek még adódtak, de több gól nem esett az első húsz percben.

Fordulást követően magához ragadta a kezdeményezést a Veszprém, ám egy rosszul elvégzett szögletből Mányra iramodhatott meg, és nem kegyelmezett, 5-1. Türelmesen, taktikusan játszott az SG Kecskemét Futsal. Stabil védekezés mellett a kontrákból iramodtak meg rendre, míg a vendégek némileg görcsösen szőtték akcióikat. A 28. minutumban Mánya kapott remek indítást, majd egy az egyben a kapussal higgadt maradt, 6-1-re módosította az eredményt. Három gyors veszprémi gól jött sorban. Fridrich, Felipe és Boromisza zörgették meg Rigó kapuját rövid időn belül, 6-4. Időt kért a hírös városi stáb, aminek meg is lett az eredménye: Mánya löbbölése végül egy védőről pattant a hálóba, 7-4. Felgyorsultak az események, középkezdés után már a vendégek örülhettek újabb találatnak, Tatai volt résen, 7-5. Öt a négy elleni taktikát húzott elő ismét Fehér Zsolt vezetőedző a tarsolyából, Molnár pedig egy gólra hozta fel csapatát, 7-6. A négyes kupadöntőbe való jutás kettős győzelemmel született meg végül az SG Kecskemét Futsal számára, ezzel sikerült a klub történetében először teljesíteni ezt.

Marko Gavrilovic sportigazgató: A jelenlegi helyzetünkből kihoztuk a maximumot. Szűk rotációval dolgozunk már egy ideje a sérülések miatt ebben az erőltetett menetben. Magabiztosan kezdtünk, és már az elején jeleztük, hogy a négyes döntőben a helyünk. A végén, mikor közelebb került a Veszprém, akkor már fáradtak voltunk a rövid padunknak betudhatóan. A legfontosabb azonban, hogy bizonyítottuk erőnket, bejutottunk a legjobb négy csapat közé a Magyar Kupában, ráadásul kettős sikerrel. Bízom benne, hogy sikerül a következő megmérettetésig a maródiaknak visszatérni, és folytatjuk ugyanazzal az alázattal és elszántsággal a dolgunkat, mert a feladatok java még előttünk áll.

SG Kecskemét FutsalVeszprém Futsal 7-6 (4-1)
Férfi futsal Magyar Kupa, 4. forduló, 2. mérkőzés
2023.04.06., csütörtök 18:30
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

Összesítésben 10-6-tal a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutott az SG Kecskemét Futsal.

https://futsalhungary.hu/meccs/1830195