Hosszabbításban dőlt el a harmadik meccs

A bronzcsata harmadik meccsére került sor pénteken a Messzi István Sportcsarnokban. Ezúttal is kiélezett összecsapást láthattak a kilátogató szurkolók, amely ismét hosszabbítást hozott. A végén a Veszprém tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, és átvette a vezetést a párharcban.

Mindkét térfélen proaktívan léptek fel a csapatok, és a helyzetek sem maradtak el, ám a hálóőrök a helyükön voltak. Sok cserét eszközöltek a vezetőedzők, igyekeztek megtalálni a leghatékonyabb felállást, de az első öt perc gól nélkül pörgött le. Az első sárga lapos figyelmeztetést a veszprémiek vezetőedzője kapta az egyébként sportszerűen zajló mérkőzésen. Komolyabb lehetőségek nélkül folyt a küzdelem, az utolsó passzok vagy pontatlanok voltak, vagy pedig a blokkolták a lövéseket a védők. Ristic a jobb szélen csinált szép cselek öt perccel a félidő előtt, Spandler szögletre tolta a játékszert. Az SG Kecskemét fölénye érzékelhető volt, és fél perccel a szünet előtt tetszetős akcióból Bencsik szerezte meg a vezetést a hazai gárdának, 1-0. Többre idő már nem maradt, így egygólos kecskeméti vezetéssel zárult az első húsz perc.

Fordulást követően a Veszprém igyekezett egyenlíteni, helyzeteik viszont rendre elhaltak. A 26. percben Hadnagy került újra a vendégek kapuja elé, de kétszer is beleálltak a vendég védők a kísérletekbe. Percekig nem jegyezhettünk fel komolyabb történést, ám a 30. minutumban Spandler merészkedett fel kapujából egészen a kecskeméti térfélen túlra, majd lövésre vállalkozott, a labda pedig utat talált a hazai kapuba, 1-1. Vérszemet kaptak a vendégek és egy szöglet utáni kavarodás végén az ex-kecskeméti Aleksandar Gavrilovic talált be, 1-2. Riadót fújtak a hírös  városiak, és 34. percben Haász szintén egy szöglet után gurított a jobb sarokba, 2-2. Átvette ismét  a kezdeményezést az SG Kecskemét Futsal együttese, a mezőnyfölény meddőnek bizonyult. A végéhez közeledve a Veszprém volt veszélyesebb, de gól már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás. 

Az első extra öt percben a küzdelem dominált, majd Bencsik verte meg védőjét, és lőtt, a kapura viszont nem volt veszélyes. Gelencsér lépett meg aztán 56 másodperccel az első ráadás vége előtt, és a hosszúba lőtt kiszorított szögből Haász szorításában, 2-3. Térfélcserét követően Hadnagy fordulásból tűzte rá, ám Spandlert a kapufa kisegítette. Szabadrúgáshoz jutott az SG Kecskemét, Bencsikre jött ki a figura, a labda pedig szögletre vágódott. Létszámfölényes játékra váltott a hírös városi alakulat, és teljesen beszorították a vendégeket. A foggal-körömmel védekező Veszprém kihúzta azonban kapott gól nélkül, és átvette a vezetést a párharcban.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Mit is mondhatnék egy ilyen hihetetlen meccs után? Először is gratulálok a Veszprémnek a győzelmükhöz. Domináltunk az egész meccsen, talán az utolsó fél év legjobb produkcióját mutattuk be, mégsem mi nyertünk. A futsal egy olyan sportág, ha nem használjuk ki a lehetőségeinket, akkor azt megbünteti az ellenfél. Hiszek benne, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Most a legfontosabb, hogy kitisztítsuk a fejünket, és hinnünk kell magunkban, hogy megfordítjuk a párharcot. Hétfőn mindent megteszünk a győzelemért. Továbbra is egyértelműen a bronzérem megszerzése a célunk.

SG Kecskemét Futsal – Veszprém Futsal 2-3 (1-0, 2-2)
Férfi futsal NBI 3. helyért, harmadik mérkőzés
2023.06.02., péntek 18:30
Messzi István Sportcsarnok

A párharc az egyik csapat három győzelméig tart. Az állás 2-1 a Veszprém javára.

https://futsalhungary.hu/meccs/1837188

advanced-floating-content-close-btn