Hatpontos, tévés meccs jön az Újpest ellen

A válogatott szünet után folytatódnak a férfi futsal NBI-es küzdelmek. Az SG Kecskemét Futsal csapata hatpontos rangadóra utazik a fővárosba, az Újpest vendégei lesznek. Az ütközetet az M4Sport is a műsorára tűzi.

Nagy csata zajlik a felsőházi helyekért, noha még csak az alapszakaszból hét fordulót rendeztek meg. A tabellára tekintve kirajzolódik, hogy egy-egy meccs végkimenetele, nüanszok is dönthetnek majd a végelszámolásnál, hogy mely csapatok végeznek az 1-6. helyeken.

Az előző körben a fővárosiak az éllovasok közé tartozó MVFC Berettyóújfalu ellen szenvedtek vereséget 2-0-ra, míg az SG Kecskemét a Maglódot magabiztosan győzte le 5-2-re. Az Újpest és a hírös városiak között mindössze két egység a differencia a tabellán, így igazán pikáns összecsapás elé néznek a felek.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Mindkét csapat nagy változásokon ment keresztűl a nyáron, meghatározó játékosok távoztak, és a fiatalítás került előtérbe. A célok ugyanazok mindkét klubnál, a felsőházba jutás. Ezért rendkívűl fontos lesz mindkét csapatanak ez a mérkőzés, mondhatni hatpontos összecsapás. Az Újpestnek nagyon jó csapata van, sok teheséges játékossal, akiket az általam nagyra becsült Móga mester irányít. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz számunkra, de az én csapatomat erősebbnek vélem, és győzelmet várok. Az elmúlt hetekben négy játékosunkat válogatott kötelezettségek miatt nélkülöznünk kellett az edzéseken, ezért nem is várom azt, hogy olajozottan fog működni a játékunk. A három pontot azonban meg akarjuk szerezni. Teljesen mindegy, hogy hogyan, meg kell találnunk a megfelelő taktikát, formációt hogy ezt a célt elérjük. Ezen dolgozunk a napokban, és bízom benne, hogy mi kerülünk ki a végén győztesen.

Újpest FC-220Volt – SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI, 8. forduló
2023.10.16., 20.00 @ Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok

A mérkőzést az M4Sport közvetíti.