Hatgólos siker az MFA ellen

Október 31-én, hétfőn a Magyar Futsal Akadémiát fogadta hazai környezetben az SG Kecskemét Futsal gárdája. A hírös városiak már az elején demonstrálták, hogy a három pont náluk marad, és ez egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Rögtön kecskeméti lehetőséggel indult a találkozó, Pál lövését azonban önfeláldozóan védte az MFA portása. A 3. percben aztán egy szöglet után Mánya révén megszületett a hazai vezetés kis szerencsével, 1-0.  Lendületben maradt az SG Kecskemét: Ristic kísérletei okoztak riadalmat a vendégeknél. A 7. minutumban a mezőnyfölény újabb góllá érett: Bencsik volt határozott és pontos kissé kisodródva, 2-0. A kecskeméti gárda diktálta a tempót ezután is, ám a hősiesen védekező fiatal MFA-játékosokkal meggyűlt a bajuk. Viszonylag sokat váratott magára így a harmadik hazai gól. Szép akció után Ristic tolta meg hosszan, és gurított a lábak között a hálóba, 3-0. Ha egy üzlet azonban beindul, akkor nincs megállás: Ristic villant gyorsan újra a 17. percben, 4-0. Kisebb-nagyobb lehetőségek még adódtak az SG Kecskemét Futsal számára, az eredmény viszont nem változott a félidőre négygólos előnnyel mehettek a kék oroszlánok.

Hasonlóan alakult a második játékrész eleje, mint az első, ám most Pál volt eredményes egy kontra végén a 22. percben, 5-0. A következő akciónál Rigónak lábbal kellett bravúrt bemutatnia, majd nem sokkal később Ristic nézett bele egy löketbe, és ápolásra szorult. A 25. minutumban Milovac volt szemfüles, és lapos, takarásból leadott kísérlete utat talált a kapuba, 6-0. Labdát szerzett az MFA, egy az egyben vezethették kapura, ám a frissen beállt Nyerges eszén nem tudott túljárni a támadó. Nyílt sisakos játékot mutattak be a csapatok, sorjáztak a helyzetek mindkét térfélen, és a kapufák is csattantak. Három perccel a vége előtt időt kért a kecskeméti szakmai stáb, azonban a gólkülönbséget növelni már nem tudták, így 6-0-s végeredménnyel zárult az összecsapás.

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: Elégedett vagyok az eredménnyel, a kemény munka meghozta gyümölcsét. Komoly intenzitással kezdtük a meccset, sikerült gyorsan magunhoz ragadni a vezetést. Ellenfelünknek is jár a dicséret, az MFA fiataljai a modern futsal elemeit vonultatták fel. Biztos vagyok benne, hogy szép jövő előtt állnak. Ha a végeredményt nézzük, könnyű mérkőzésnek tűnhetett, de egyáltalán nem volt az. A legfontosabb, hogy újabb három pontot szereztünk, és nem kaptunk gólt sem. Köszönjük a szurkolóknak, hogy sokan kilátogattak, és buzdítottak minket.

SG Kecskemét Futsal – Magyar Futsal Akadémia 6-0 (4-0)
Férfi futsal NBI alapszakasz 9. forduló
2022.10.31., hétfő 19:00
Messzi István Sportcsarnok

Gólszerzőink: Mánya, Bencsik, Ristic 2, Pál, Milovac.

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1739238