Győzött az oroszlánszív

Két totálisan ellentétes félidőt mutatott be az SG Kecskemét Futsal alakulata a csütörtöki, DEAC elleni rangadón. A második húsz percben győzött az oroszlánszív, és értékes három pont került a fenyőfa alá.

Az első percek tapogatózása után a DEAC járatta türelmesen a játékszert, majd a Rigóról kipattanó labdát Rácz vágta a kapuba, 0-1. A korán bekapott gól kissé megfogta a kecskeméti együttest, és bár igyekeztek átvenni az irányítást, a szervezetten védekező vendégek reteszét nem tudták feltörni. A félidő közepén Mánya előtt adódott egyenlítési lehetőség, ám a kísérlet végül elkerülte Krajcsi kapuját. Felpörögtek az események, és a hangulat is felfokozott lett, tapintható volt a feszültség. A 11. percben büntetőhöz jutott a Debrecen: Thiago nagy erővel lőtte a léc alá, 0-2. Időt kért az SG Kecskemét Futsal, és Bencsik lábában ott volt a szépítés esélye, ám ott is maradt. Felváltva adódtak sanszok az együttesek számára. A hazai gól már nagyon érett, és végül sikerült is megtörni a jeget, miután Öreglaki tekerte el szépen a bal hosszúba, 1-2. Ezután viszont nagy hibákat vétett sorozatban a védelem, és Szabó ha szerencsével is, de bejuttatta a bőrgolyót Rigó hálójába, 1-3. Az első felvonás hajrája sem a kék oroszlánoknak kedvezett, az utolsó pillanatokban Rácz ismét büntetett, 1-4.

Mánya sistergős löketének tapsolhatott a népes publikum, ám Krajcsi a levegőben úszva szögletre paskolta a labdát. Szögletből aztán újra az erdélyi spíler tűzte kapura, és ezúttal már tehetetlen volt a DEAC portása, 2-4. Tovább rohamozott az SG Kecskemét, Biró pedig kapufával borzolta a kedélyeket. Nagy erőket mozgósítottak a kék oroszlánok, hogy még tovább faragják a hátrányt, egy-egy kontrából viszont a vendégek is veszélyeztetni tudtak. A 31. percben aztán Biró lódult meg a bal szélen, és egy tolás után tüzelt, a labda pedig a kapus lábai között becsorgott a kapuba, 3-4. Az önbizalom megjött, és ez a teljesítményen is jelentősen javított. A 36. minutumban Mánya lapos lövése a kapufáról vágódott a hálóba, 4-4. A DEAC teljesen összeomlott, ezt pedig kihasználta a lendületben lévő hazai gárda, és alig telt el fél perc, Hadnagy iramodhatott meg, a végén pedig higgadtan oldotta meg, 5-4. Időt kértek a cívis városiak, ezt követően pedig kapusukat mezőnybe tolva akarták menteni a menthetőt. Az idegeskedés rányomta a bélyegét a Debrecen játékára, és összeszedték hatodik faultjukat is. Mánya állt a tízméteres mögé, és laposan értékesítette azt, 6-4. Többre idő már nem maradt. Nagyot küzdve fordított, és szerzett értékes három egységet az SG Kecskemét Futsal. 

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: Az első félidő olyan volt, amilyet sosem szeretnénk látni újra. Azon sem csodálkoztam volna, ha a szurkolók elindulnak haza. A félidőben sikerült felrázni a csapatot, és a fordulás után már azt nyújtottuk, amit előzetesen is elterveztünk. Ez a játékrész sem volt tökéletes, de sokkal jobb volt, mint az első. A győzelem miatt örülhetünk, fontos három egységet szereztünk, de őszintének kell lennünk, rengeteg súlyos hibát vétettünk ma. Ezeket ki kell javítanunk, ha szeretnénk elérni céljainkat. Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek ma, és támogattak minket, szurkolóink rengeteg támogatást adtak ma a sikerhez. Sok sebből véreztünk, ám mindenki odatette magát, és ez a győzelmet ért a végén. Most egy kis pihenő következik, majd az új év elején folytatjuk a munkát, mert még sokat kell dolgozunk a végső célig.

SG Kecskemét Futsal – DEAC 6-4 (1-4)
Férfi futsal NBI alapszakasz 16. forduló
2022.12.22., csütörtök 19:00
Messzi István Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1739282