Fontos három pont Kistarcsáról

Az újonc, egyelőre pont nélkül álló Kistarcsához látogatott a válogatott szünet előtt az SG Kecskemét Futsal együttese. Az összecsapáson végül 3-0-ra nyertek a hírös városiak, ám rettentően megnehezítette dolgukat a hazai együttes. Győzelmükkel a kecskemétiek a dobogó második fokáról várhatják a november 22-i folytatást. Akkor az MVFC Berettyóújfalu elleni hatpontos meccs következik a Messzi István sportcsarnokban.

Nagy elánnal kezdtek a kecskemétiek, igyekeztek feltörni már a meccs elején a masszívan védekező Kistarcsát. Az első öt perc kecskeméti dominanciája után kintebb merészkedtek a hazaiak. A félidő derekánál még 0-0-át mutatott az eredményjelző, ebben a periódusban Rigónak kellett résen lenni több alkalommal is. Megtört a kistarcsai védelem végül:  a 11. percben Hadnagy szép csellel küldte el a védőjét, majd lőtt nagy erővel a kapuba, 0-1. Kontrákból veszélyes volt az újonc, ám Besnyő csak a kapufát találta el. Az etap utolsó percében időt kért a Kistarcsa, és mindent megtettek az egyenlítésért, Bita viszont pontatlan volt a befejezéssel, így egygólos hírös városi vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

Alaposan feltüzelték a mestereket a tanítványaikat, mert sorjáztak a lehetőségek mindkét térfélen. A felfokozott hangulatban aztán Rigó és egy kistarcsai is ápolásra szorult egy ütközés után, de szerencsére tudták folytatni a játékot. A 25. percben Biró került helyzetbe Mánya passzából, a hazai hálóőr viszont jól mozdult ki kapujából. Három minutummal később viszont már rezzent a háló, Biró passzából Aleksic talált be, 0-2. Lendületben maradtak a kék oroszlánok, és egy elcsent labdából kontrázhattak, amely végén Biró helyezett a bal alsóba, 0-3. Magasabb fokozatra kapcsolt a Kistarcsa, és közel voltak a szépítéshez többször is, ám Rigó bravúrosan hárított. A kinyíló házigazdák ellen volt még lehetősége a kecskemétieknek is, ám több gólt már nem láthatott a publikum, a végeredmény 0-3.

Koós Károly vezetőedző értékelése: Nagy gratuláció a srácoknak, mert ezek azok a mérkőzések, amelyek a legnehezebbek. Azt kaptuk, amit vártunk, egy rettentően kemény és kellemetlen ellenfelet. Az első félidőben kapkodó volt a játékunk, fordulás után viszont már sikerült többet birtokolni a labdát, és emellé remek kapusteljesítmény is párosult. Fontos három pontot szereztünk, a válogatott szünet előtt.

Kistarcsa Futsal – SG Kecskemét Futsal 0-3 (0-1)
Férfi futsal NBI, 11. forduló
2021.11.08., hétfő 19:30
Gyáli Sportközpont

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1639035