Biró Attila büszke a góljaira, ám a válogatott jó szereplése fontosabb számára

Hétfőn és kedden az Európa-bajnokságon is szereplő bosnyák válogatott ellen lépett pályára a magyar férfi felnőtt futsal-válogatott Budapesten. A keretben ott volt az SG Kecskemét Futsal játékosa, Biró Attila is, aki kiválóan debütált a címeres mezben, mindkét mérkőzésen betalált. Az erdélyi származású játékost kérdeztük, hogyan élte meg első meccseit a nemzeti csapatban.

Milyen érzések vannak benned az elmúlt napok kapcsán?

-Nagyon jól éreztem magam a válogatott összetartáson, büszke voltam, hogy a magyar csapat tagjaként léphettem pályára. Különösen örülök, hogy gólokkal is ki tudtam venni a részem, ám a csapat sikere ennél persze sokkal fontosabb. Az első meccsen, amelyen 2-1-re a vendégek bizonyultak jobbnak, kicsit csalódott voltam a végeredmény miatt, de úgy gondolom, hogy kedden sikerült az igazi arcunkat megmutatni, és az 5-2-es győzelmünk megérdemelt volt. Erre lehet építeni a jövőben.

Kecskemétről is voltak szurkolók. Ez plusz erőt adott neked?

-Természetesen nagyon jólesett, hogy a klubvezetés és a kecskeméti csapattársaim is a helyszínen szurkoltak nekem és a csapatnak. Ez is megerősítette bennem, hogy jó döntést hoztam, mikor az SG Kecskemét Futsal együtteséhez igazoltam. Köszönöm nekik, és minden szurkolónak, hogy buzdítottak minket!

Már visszaérkeztél Kecskemétre. Mi a következő napok menetrendje?

-Igen, hajnalban érkeztem vissza Kecskemétre Budapestről. A szerdai napon már felveszem az edzéseket. Gőzerővel készülünk a hétfői, hazai Berettyóújfalu elleni összecsapásra. Szeretnénk folytatni a jó szériánkat, és további fontos lépést tenni a felsőházi szereplés kiharcolása felé!

fotó forrása: MLSZ Facebook