Fontos 3 pontot zsebeltünk be

Hosszú idő után újra hazai környezetben léphetett pályára az SG Kecskemét Futsal csapata, ám a koronavírus miatti korlátozások miatt ezúttal nézők nélkül kellett megküzdeniük soros ellenfelükkel, az Aramis SE-vel. A végig izgalmas összecsapáson végül hazai siker született. 6-4-es sikerével nagy lépést tett felsőházi álmai felé a Koós-alakulat.

Hazai dominanciát hoztak az első percek, a budaörsiek csak kontrákból tudtak megindulni. Három és fél percet követően időt kértek a vendégek, és felbátorodva építgetették támadásaikat, ám Scherban bombájával az SG Kecskemét szerezte meg a vezetést, 1-0. Több nagy kecskeméti helyzet maradt kihasználatlanul, Ristic és Gavrilovic is betalálhatott volna, ám nem voltak kellően pontosak. A túloldalon sem lehetett azonban nyugodt a kapuban Tombácz, többször is próbára tették átlövésekkel. A sok kihagyott hazai lehetőség aztán megbosszulta magát, és Tama révén egalizált az Aramis SE öt perccel a félidő előtt, 1-1. Nyeste kapott két minutummal később remek centerezést, ám a kapus eszén nem tudott túljárni, míg a túloldalon a kontrából Juhász lőtt a lábak között a kapuba, 1-2. Nagy erőket mozgósított a hazai együttes, és sikerült is egyenlíteniük: 25 másodperccel az első etap vége előtt Ristic váltotta Nyeste forintos passzát gólra, 2-2.

Egymásnak este a folytatásban a felek, a kecskemétieknél több ziccer is adódott, ám nem tudtak élni vele. A hangulat is kezdett paprikássá válni, olykor pályára nem illő jeleneteknek lehettünk szemtanúi. Az adok-kapokból aztán a budaörsiek jöttek ki jobban, és egy elvesztett labdából megindulva Harnisch 2-3-ra módosította az állást. Nem sokat váratott magára a válasz: Scherban villantotta meg kiváló lövőtechnikáját, 3-3. Nyílt sisakos játékot vonultattak fel a csapatok, ám a 30. percre öt csapatfaultja volt a vendégeknek, így már csak egy szabálytalanságra volt a büntetőtől a Kecskemét. Létszámfölényes taktikát húzott elő tarsolyából a budaörsi alakulat, ám nem vezetett eredményre, sőt Simic lefülelt egy passzt, és távolról gurított az üres kapuba, 4-3. Rá fél percre megismétlődött a jelenet, és már 5-3 állt a kijelzőn. Harnischék nem adták fel, agresszívan védekeztek, és egy formás támadásból szépítettek, 5-4. Mindent egy lapra feltéve ment előre a budaörsi alakulat, ám egy rosszul kivitelezett szöglet után Simic volt ismét szemfüles, üres kapura lőhetett, és nem is hibázott, és bebiztosította a kecskeméti győzelmet 6-4.

Koós Károly vezetőedző: Tudtuk, hogy élet-halál mérkőzésre számíthatunk, és így is lett. Tompák voltunk a mai napon, de sikerült aztán megrázni magunkat, és megszerezni a nagyon fontos három pontot. Bosszantó volt, hogy hiába készültünk fel alaposan edzéseken a kontrákra, mégis ezzel a fegyverével tudott élni az Aramis. A végén az 5 a 4 elleni játékból mi jöttünk ki jól, ez volt a kulcsa a győzelemnek. Pénteken az Újpesthez látogatunk, ahol szeretnénk tovább gyarapítani a pontjaink számát.

SG Kecskemét Futsal – Aramis SE 6-4 (2-2)
férfi futsal NBI, 11.forduló
2020.11.23., 19:00
Messzi István sportcsarnok
/zártkapus mérkőzés/

jegyzőkönyv