Felsőházi rájátszást ért a döntetlen a Fradi ellen

Döntetlen is elég volt a kecskeméti felsőházi álmok eléréséhez, és ez össze is jött a Ferencváros ellen pénteken este az Aramis SE sportcsarnokában. Habár korán gólt szereztek a fővárosiak, nem roppant meg az SG Kecskemét Futsal együttese, és végül pontot raboltak, ami egyben azt is jelenti, hogy már biztosan a felsőházban folytathatják február második felében a bajnokságot.

Nem indult jól Koós Károly alakulata számára a találkozó, ugyanis már a 2. percben vezetést szereztek Öreglaki révén a zöld-fehérek, 1-0. Nem sokat váratott magára azonban a válasz. Risticet kaszálták el az oldalvonal mellett, majd ő állt oda a szabadrúgáshoz. Egyből kapura küldte, ez megzavarta a fővárosiak portását, akinek a lába között utat talált a játékszer a hálóba, 1-1. Később akár a vezetést is megszerezhették volna a hírös városiak, ám több gól már nem született az első húsz percben.

Fordulás után nagy nyomást helyezett a Fradi a kék oroszlánokra, majd a 23. minutumban Horváth révén ismét a IX. kerületiek vezettek, 2-1. Nem esett össze a Koós-alakulat, s sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám vagy a kapufa, vagy a védelem állta útjukat. Hat perccel a lefújás előtt Mánya centerezett Gavrilovicnak, aki szépen fordult be és lőtte ki a bal alsót, 2-2. A hajrában mindent megpróbált az FTC a győzelem megszerzéséért, de nem találtak rést a kecskeméti védelmen, így maradt a 2-2-s döntetlen, így az SG Kecskemét Futsal történelmet írt, és felsőházba jutott.

Koós Károly vezetőedző: Nagy lépés ez egy kis klub történetében, hiszen történelmi sikert értünk ma el ezzel a döntetlennel, és kiharcoltuk a felsőházi rájátszást. A legjobb ötben vagyunk Magyarországon. Ehhez kőkemény melót kellett ma is, és korábban is beletenniük a srácoknak, gratulálok nekik. Köszönetet kell nyilvánítanom a klubvezetésnek, hogy ilyen minőségi játékosokkal tudok dolgozni. Továbbá köszönöm a szakmai stábomnak, és mindenkinek, aki a klub sikeréért dolgozik, támogat minket. Először még a DEAC elleni utolsó meccsünk jön az alapszakaszból február 15-én, utána pedig jöhetnek a felsőházi derbik, ahol szeretnénk megmutatni, hogy a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt.

FTC-Fisher Klíma – SG Kecskemét Futsal 2-2 (1-1)
Férfi futsal NBI alapszakaz, 17. forduló
2021.01.22., 18:30 @ Aramis sportcsarnok

jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1568156