Érmes reményekkel vág neki a szezonnak az SG Kecskemét Futsal

Szerdán délelőtt szezonindító sajtótájékoztató keretein belül ismertette a személyi változásokat a kecskeméti férfi NBI-es futsalcsapat vezetősége, és a 2022-23-as évad elvárásait is kitűzték.

Dr. Vercz Tamás ügyvezető elnök bemutatta Marko Gavrilovic sportigazgatót, aki a szakmai munkát felügyeli majd az előttünk álló esztendőben. A szerb szakember továbbá hazája U19-es válogatottjának edzője is.

Dr. Vercz Tamás

A szakmai stáb a fiatal és ambiciózus Soltész Leventével teljes, ő edzőként fogja a kék oroszlánokat irányítani. Az előző évadban a TFSE vezetőedzője volt.

A klub első embere továbbá ismertette a 2022-23-as évad változásait. Az immár 12 csapatos élvonalban hat gárda jut majd a felsőházba, és küzdhet majd az érmes helyezésekért, míg a másik hatos csoport pedig a kiesés elkerüléséért fog csatázni. Az SG Kecskemét Futsal vezetősége célként tűzte ki, hogy a bajnokságban a felsőházba kerüljön a csapat, a kupában pedig a négyes döntőbe. Reményeik szerint legalább az egyik versenykiírásban az egyik érmet bezsebelhetik.

Dr. Vercz Tamás hozátette, hogy az előző évben elért, némileg csalódást keltő eredmények miatt a játékoskeretet is megerősítették. A válogatott Pál Patrik Veszprémből tette át székhelyét a hírös városba, míg a szerb légiós Stojan Milovac Temesvárról érkezett. Rajtuk kívül még Sánta Attila (Újpestről) és Nyerges András (Aramis Budaörs) alkotják az új igazolások sorát. Az utánpótlásból pedig Kajtár Mátyás, Haász Benjámin és Szabó Hunor csatlakoztak a felnőtt gárdához.

Marko Gavrilovic

A sportigazgató, Marko Gavrilovic kifejtette, hogy a klub vezetősége mindent megteremtett annak érdekében, hogy a fenti érmes álmok valósággá váljanak. A szakmai stáb és a játékoskeret is tisztában van a felelősségével, és a legnagyobb alázattal és hittel végezték a dolgukat a felkészülés során, hogy a célkitűzéseket teljesíteni tudják. Hétfőn 18:30-tól, a címvédő Haladással kezdődik meg a bajnoki évad számukra Szombathelyen, amely kiváló erőfelmérője lesz az eddig elvégzett munkának. Kiemelte továbbá, hogy rendkívül fontosnak tartják a helyi utánpótlás folyamatos beépítését a felnőtt keretbe. Ennek ékes bizonyítéka, hogy onnan többen is becsatlakoztak az első csapathoz a nyár folyamán, és számolnak is velük folyamatosan.

Soltész Levente

Soltész Levente edző örömét fejezte ki, hogy a kecskeméti vezetőség bizalmat szavazott neki, és mint mondta, szeretné a legjobb tudásával szolgálni az együttest. Hozzátette, hogy sikerült minőségi keretet kialakítani, amely szerinte érmes reményekkel vághat neki a szezonnak.

Rigó László

Végezetül, de nem utolsó sorban Rigó László csapatkapitány beszélt a felkészülésről. Mint elmondta, komoly fizikális és mentális alapozást kapott a gárda, és már mindenki tűkön ülve várja, hogy tétmeccsen bizonyíthasson. A Haladás elleni, hétfői meccsel kapcsolatban megjegyezte: szeretnének egy jó eredménnyel rajtolni, ami lendületet adhat a folytatásra.


A 2022-23-as játékoskeret:

Az SG Kecskemét Futsal csapatával hosszabbítottak, illetve az utánpótlásból érkeznek a felnőtt kerethez: Rigó László, Biró Attila, Öreglaki Norbert, Hadnagy István, Bencsik Roland, Mánya Szabolcs, Darko Ristic, Kajtár Mátyás, Haász Benjámin, Szabó Hunor.

Új igazolások: Pál Patrik (Veszprém), Stojan Milovac (Temesvár), Sánta Attila (Újpest), Nyerges András (Aramis).


A bajnoki szezon első felének sorsolása. A teljes menetrend itt érhető el az adatbankban.