Elképesztő győzelem az Újpest ellen

A héten második bajnoki mérkőzését játszotta az SG Kecskemét Futsal pénteken, az Újpest RFC-220Volt otthonában. Az Aramis SE elleni hétfői siker nem múlt el nyomtalanul, Darko Ristic bordája megzúzódott, így ő sem tudott rendelkezésére állnia a szakmai stábnak. A kék oroszlánok szíve azonban a helyén volt, és hat mezőnyjátékossal is behúzták a győzelmet, ami zsinórban a negyedik már a bajnokságban.

Kemény játékot hozott már rögtön az elejétől a találkozó. A fővárosiak voltak kezdeményezőbbek, míg a kecskemétiek kontrákból építkeztek. Az első nagyobb lehetőség a vendégeknél  Scherban előtt adódott, ám löketét védeni tudta a hálóőr. A félidő derekán Józsa került nagy helyzetbe az újpestieknél, de nem tudta bevenni Tombácz kapuját. Fegyelmezetten védekezett a Koós-legénység a folytatásban is, nem tudta feltörni őket az Újpest. Három perccel a félidő előtt viszont Németh iramodhatott meg egy ellentámadás során, ám a bal kapufa mellé gurított. Majd Ricardo Sobral és Lineker tette próbára Tombáczot, míg a túloldalon Szedmák kerülhetett volna helyzetbe, ha nem tartja fel a lila-fehérek kapusa. Végül 0-0-lal ért véget az első húsz perc.

Nagy helyzetekkel indult a második játékrész, ám egyik csapat sem tudta kihasználni a lehetőségeket. Lucas aztán megtörte a gólcsendet a 23. minutumban, jól érkezett a kapusról kipattanó labdára, 1-0. Sikerült gyorsan választ adni: Gavrilovic mehetett egy az egyben a kapusra kiváló kiugratás után, s nem is hibázott, 1-1. A gólokat követően is pörgős játékot láthattunk, a hazai oldalon sűrű cserékkel igyekeztek fölénybe kerülni a tartalékos kecskemétiekkel szemben. Öt minutummal a vége előtt egy szép egyéni megoldást követően Ricardo Sobral lőtt a bal hosszú sarokba, 2-1. Koós Károly időkéréssel reagált, és létszámfölényes játékra váltottak, amely révén sikerült is egalizálni Simic megpattanó lövését követően, 2-2. Majd 28 másodperccel a vége előtt jött a csattanó: Simic volt eredményes ismét, ezúttal közelről, 2-3. A maradék időben már nem született találat, így a három pontot megérdemelten elhozta az Újpesttől az SG Kecskemét Futsal.

Koós Károly vezetőedző értékelése: – Egy járható utunk volt ma, hiszen hat mezőnyjátékossal vághattunk neki ennek a meccsnek, így kontrákra rendezkedtünk be, és ahogy vártuk, jöttek is a lehetőségek. A lehető legjobb pillanatban tudtuk megszerezni a vezetést, nem tudott már az Újpest reagálni a harmadik gólunkra. A mai sikerrel úgy gondolom, hogy bebiztosítottuk helyünket a felsőházba. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak a vezetőedzője lehetek, és köszönöm mindenki munkáját, hiszen együtt érjük el ezeket a fényes győzelmeket, és örvendeztetjük meg Kecskemét sportszerető közönségét!

Újpest RFC-220Volt – SG Kecskemét Futsal 2-3 (0-0)
férfi futsal NBI, 12. forduló
2020.11.27., 20:30
UTE Atlétikai Stadion

jegyzőkönyv