Egyetlen gól döntött a rangadón

Fizikális, feszültségektől sem mentes, vérbeli rangadót vívott a Kecskemét a Berettyóújfaluval szemben hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban. Egyetlen gól esett, amit a vendégek jegyezhettek, és ezzel eldőlt, hogy a hírös városiak a bajnokságban majd a bronzéremért szállhatnak harcba a felsőházi rájátszás végén.

Jó iramban kezdődött a rangadó, mindkét kapu előtt adódtak ígéretes helyzetek, ám a befejezések egyelőre pontatlanok voltak, vagy pedig a kapusok mutattak be bravúrt. A 6. percben ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást az MVFC, a gólvonalról viszont Maico tisztázni tudott. A hírös városiaknál Biró és Pál villantak meg, az eredmény azonban továbbra is 0-0 maradt. A 9. minutumban Dávid varázsolta a labdát Hadnagy lábára, ám már nem tudta jól elhelyezni a kimozduló kapus mellett. Két perccel később kézgyanús szituáció után maradt a labda az MVFC-nél, a centerezésre pedig Rafa érkezett, és közelről nem hibázott, 0-1. Nem fogta meg a bekapott gól a kék oroszlánokat, nagy energiáikat mozgósítottak az egyenlítésért, de a hajdúsági retesz jól zárt, és kontrákból veszélyeztetni is tudtak. A 15. percben szabadrúgás-variáció után Ristic bombája dolgoztatta meg az MVFC portását, nagyot kell vetődnie, hogy odaérjen a jobb alsó sarokra. A szünethez közeledve időt kért a kecskeméti stáb, még feljebb tekerték a tempót, ám a félidő 0-1-es vendég vezetéssel ért véget.

Harcos szellemben tért vissza a parkettre az SG Kecskemét Futsal, mindent megtettek, hogy mielőbb nyílttá tegyék a meccset újra. Előbb Pál, majd Mánya is eleresztett egy lövést, kaput viszont nem találtak. A 25. percben Hadnagy is bátran próbálkozott, Sándor azonban védeni tudott. A magas hőfok olykor kemény belépőkkel is párosult, a játékvezetők igyekeztek megfékezni az indulatok eszkalálódását figyelmeztetésekkel, és ha kellett a sárga lap is villant. Vészesen fogyott az idő, a kecskeméti rohamokat pedig rendre vissza tudta verni a Berettyóújfalu. Öt perccel a vége előtt az MVFC kért időt, de ez vélhetően a házigazdáknak is jól jött, hiszen tapintható volt a feszültség. Létszámfölényes taktikára váltott a hírös városi alakulat, sorjáztak a helyzetek, de a sündisznó módjára beálló hajdúságiak kibekkelték, és elvitték a három pontot Kecskemétről. Ezzel eldőlt, hogy Haladás-MVFC bajnoki döntő lesz, míg a Kecskemét a bronzéremért szállhat majd csatába pár hét múlva, a felsőházi rájátszás lezárulta után.

Marko Gavrilovic sportigazgató: A maximumot nyújtottuk ma, büszke vagyok a csapatra. A rangadók általában mindig nüanszokon múlnak, ma se volt ez másképpen. Egyszer hibáztunk, és azt rögtön megbüntette rutinos ellenfelünk. Ezután is mindent megtettünk, voltak helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Ehhez kellett persze az is, hogy az MVFC rendkívül fegyelmezetten védekezett. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, mert a bronzéremért küzdhetünk majd a bajnokság legvégén, ami a klub történetének eddigi legjobb eredménye. Dolgoznunk kell tovább keményen, és akkor biztos vagyok benne, hogy a befektetett munka megtérül, és tudunk nyerni majd olyan ellenfelek ellen is, mint a Berettyóújfalu és a Haladás, akik a bajnoki döntőt játsszák majd.

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 0-1 (0-1)
Férfi futsal NBI felsőházi rájátszás 8. forduló
2023.05.01., hétfő 18:30
Messzi István Sportcsarnok

https://futsalhungary.hu/meccs/1827019