Dr. Vercz Tamás: Nem mindig a könnyű út a jó út

Az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke értékelte az elmúlt hónapokat. A csapat jelenlegi helyzetéről, az élvonalbeli kihívásokról, és a Katona József Gimnázium sportcsarnoképítésével kapcsolatban is tett fontos megállapításokat.

-A nyári átigazolási időszakban több idő állt rendelkezésre, mint az elmúlt években a csapatépítésre, a tervezésre, annak ellenére is, hogy bizonyos szabályok megkötötték a kezünket az átigazolási piacon, gondolok itt a korlátozó idegenlégiós szabályra – kezdte értékelését dr. Vercz Tamás. – Azonban szerettük volna ennek ellenére is úgy megerősíteni a felnőtt élvonalbeli csapatot, a klub zászlóshajóját, ami a jövőbeli eredményei alapján vonzó lehet a következő évek csapatkialakításai során. Ezt az elképzelést, úgy gondolom maximálisan sikerült teljesíteni. Hiszen Erdélyből, Mánya Szabolcs mellé további két minőségi játékos csatlakozott Biró Attila és Hadnagy István személyében. Mi sem bizonyítja jobban a sikeres átigazolás politikánkat, hogy azóta Biró Attila már meghívást kapott a magyar válogatottba, és gólokkal mutatkozott be. Nem mehetünk el szó nélkül a magyar erősítések mellett sem, hiszen Öreglaki Norbert, Boznánszky Gábor és Bencsik Roland személyében is rutinos játékosokat sikerült Kecskemétre csábítani. Az pedig csak hab volt a tortán, hogy a sokszoros, világbajnokságot is megjárt Ninoslav Aleksic szerb válogatott is minket választott. Azaz minden adott volt egy nagyszerű, és sikeres szerepléshez.

Izgalmas lesz a januári folytatás

-Mind a felkészülés, mind a bajnokság indulása szinte hibátlanul indult. Habár az első fordulóban még a DEAC otthonában vereséget szenvedett a csapat, az ezt követő mérkőzések megmutatták, óriási potenciál rejtőzik ebben a gárdában. A Berettyóújfalu és az Újpest legyőzése, vagy hogy a Veszprém is csak egy pontot tudott elvinni a hírös városból, majd a DEAC elleni nagyarányú visszavágás, ezek az eredmények nagy bizakodásra adtak okot. Azonban már itt látható volt, hogy ez a bajnokság más lesz, mint az eddigiek. A kezdetben oly sokat kritizált korlátozó idegenlégiós szabály meghozta a gyümölcsét, végletekig kiélezett, teljes mértékben kiegyensúlyozott bajnokságot teremtett. Többször eldönthettük volna már a felsőházi szereplésünket, de az Aramis és a Nyírgyulaj elleni botlással a nehezebb utat kell járnunk. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a második és a hetedik helyezettek között mindösszesen három pont különbség van, azaz a kiváló, Bajnokok Ligájában is a legjobb 16 csapat közé jutott Haladás kivételével, a megmaradó négy felsőházi helyre hat csapat pályázik. Őrült január elé nézhetünk! – mutatott rá az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke.

A felsőház a cél

-A céljaink nem változtak. A csapatot a felsőházba szeretnénk látni a tavaszi időszakban. Úgy számolunk, hogy a hátralévő három mérkőzésből kettőt kell megnyerni, és akkor, ha szűkösen is, de sikerülhet kiharcolni a legjobbak közti szereplést a folytatásban. Ehhez azonban fel kell kötni azt a bizonyos fehérneműt… Egy biztos, ezt csak igazi csapatként érhetjük el, a keretet alkotó játékosok egyénileg mind kimagasló játékerőt képviselnek, ám álmaink eléréséhez több kell. Ez pedig a csapatban való gondolkodás és játék!

Az utánpótlásban is szép sikerek születnek

-Büszkeséggel tölt el az utánpótlás csapatok szereplése, Móra Viktor és Mánya Szabolcs által vezetett U17 -es korosztályunk a tavalyi évben mutatott játékot követően újfent kimagaslót játszik, egy nagyon erős mezőnyben jelenleg dobogós helyen állnak. Ez a korosztály még sokra viheti, sok nagyon ügyes, jó képességű fiatal alkotja, akik akár már a közeljövőben bemutatkozhatnak a felnőtt keretben is. Az U15-ös korosztályunk, Darko Ristic és Sallai Bence irányításával ugyancsak kiválóan szerepel a megyei bajnokságban, a bácsalmási csapaton kívül nem találtak legyőzőre. Ami azonban az eredményen felül a legfontosabb, hogy ezek a gyerekek megszeressék a futsalt, kötődjenek a klubhoz, és azt hiszem, merem hinni, hogy e tekintetben nagyon jó úton járunk!

Jól haladnak a sportcsarnoképítési munkálatok is

– A Katona József Gimnázium udvarán építendő sportcsarnok kivitelezése megfelelő ütemben halad. Ehhez minden segítséget megkapunk Kecskemét Megyei Jogú Várostól, a Kecskeméti Tankerülettől, az iskolától, és természetesen a projektet támogató vállalkozóktól. A nyári régészeti munkálatok és a szeptemberi alapkőletételt követően ma már az épület gerince is áll. Ám itt sem dőlhetünk hátra, továbbra is várjuk a TAO-felajánlásokat, támogatásokat, hogy bő egy év múlva mindenki megelégedettségére adhassuk át ezt a komplex tornacsarnokot az iskolai és utánpótlási feladatok kiszolgálására – zárta gondolatait dr. Vercz Tamás.