Csíkszeredáról igazol Bíró Attila Kecskemétre

Újabb erdélyi erősítés érkezik Kecskemétre, Hadnagy István után Bíró Attilával is sikerült megegyeznie az SG Kecskemét Futsal vezetőségének.

Utánpótlás és felnőtt szinten is szép sikereket mondhat el magáról az új igazolás.

-2010-ben kezdtem a pályafutásomat Székelyudvarhelyen, ahol nagyon sok sikerben volt részem: három bronzérem és egy ezüstérem a bajnokságokban, valamint bajnoki cím az U19-esekkel még utánpótlás korosztályban – mondta el magáról Bíró. – Majd egy évet töltöttem Déván a 2018-2019-es évadban, ezt követően pedig a csíkszeredai Imperial Wet csapatánál játszottam, ahol kupagyőztesek lettünk, valamint a bajnoki címet is megkaparintottuk. Az idei szezonban 15 gólig jutottam el. A román válogatottakban is szerepeltem az évek hosszú során: az ifjúsági válogatottban 38 mérkőzésig jutottam el, míg a felnőtteknél kilencszer léphettem pályára – jegyezte meg.

Kihívásként éli meg a magyarországi szereplést.

-Nagyon sok jót hallottam az elmúlt évben Kecskemétről, követtem a csapat teljesítményét is, és láttam, hogy sokat fejlődtek. Mikor megkerestek, úgy gondoltam, hogy szeretnék tagja lenni ennek a szimpatikus klubnak, valamint kihívásnak is tekintem, hogy kipróbálhatom magamat a magyar bajnokságban. Remélem nagyszerű eredményeket tudunk majd elérni az előttünk álló szezonban, már nagyon várom a közös munkát! – mutatott rá az erdélyi futsalos.


Érkeztek, hosszabbítottak: Koós Károly vezetőedző, Darko Ristic, Rigó László, Sallai Bence, Klacsák Bence, Halmavánszki MátéMánya SzabolcsHadnagy István, Kulcsár Gábor, Ninoslav Aleksic, Kovács Ádám, Bíró Attila.

Távoztak: Aleksandar Gavrilovic, Bozidar Simic, Vlad Scherban.