A legjobb 8 között a kupában!

Az SG Kecskemét Futsal szerda este a 8 közé jutásért lépett pályára Nyírbátorban, ahol a Nyírgyulaj KSE vendége volt csapatunk.

Jól indult a mérkőzés, hiszen Sallai Bence találatával már az első percekben vezetést szerzett a Kecskemét, egy szép figura végén talált be a fiatal játékos. A folytatásban is próbálkozott a Kecskemét, Ristic húzott befelé jobbról, de végül szerelni tudták. Jobbára mezőnyben zajlott a játék, a kapuk ritkán forogtak ezután veszélyben. A Kecskemét aktívabb volt, miközben a védekezést gyakorlatilag hiba nélkül oldották meg Koós Károly tanítványai. A félidő derekához érve szép kontrát vezetett a Kecskemét, Klacsák került helyzetbe, éles szögből azonban a kapusba lőtt. A vendégek letámadása érezhetően nem ízlett a Nyírgyulajnak, bele-bele hibáztak a labdakihozatalokba a hazaiak. A folytatásban Hadnagy tett le egy felpasszolt labdát Bencsik elé, azonban lövése magasan a kapu fölött szállt el. Rögtön ezután még nagyobb sansz adódott Sallai előtt, akinek Rigó dobta előre a labdát, de közelről már nem tudta ellőni a Opre mellett a játékszert. Szöcs révén a hazaik is helyzetet alakítottak ezután, ő azonban balról az oldalhálóba lőtt néhány méterről egy jó csel után.

Rögtön helyzettel kezdődött a második félidő, egy felpassz után Boznánszky fordult le emberéről, majd laposan a bal alsó mellé lőtt ballal kilenc méterről. Lapától jött gyorsan a válasz, aki távolról próbálkozott, nem sokkal lőtt kapu mellé. Figurával próbálkozott ezután a Nyírgyulaj, Csoma lövése azonban fölé pattant a bevetődő védőről. Később Vlasovics is rádurrantotta a labdát távolról, Rigó azonban szépen hárított. Éledezett a ScoreGoal is, Biró azonban nem talált kaput, miután jól lépett el emberétől. A hazaiak ezzel együtt jobb tempóban játszottak ekkor, Orosz beadása után Csomáról pattant mellé a labda. Szűk egy minutummal később Hadnagy olvasott le egy passzt, majd lövéssel fejezte be az akciót, de Opre a helyén volt. Mánya találhatott volna be a félidő közepén, távoli lövése a kapufáról vágódott le, nem sokkal ezután Opre is útját állta. Nagyon jókor szerezte meg a Kecskemét második gólját: Biró, Hadnagy és Sallai volt a labda útja, utóbbinak szinte a gólvonalról kellett csak bepasszolnia a nagyon pontos centerezést, ami végül egy hazai játékosról került a kapuba (0-2). Rögtön ezután a továbbjutás is eldőlt, Biró szerzett labdát, elindult befelé, majd jobbal a kapus kezei alatt a bal alsóba csorgott be lövése (0-3). A Nyírgyulaj kapus nélkül próbálkozott a folytatásban, amivel mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, de ez helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, újabb gólt Klacsák szerzett viszont a hajrában, aki előbb a kapusba lőtt egy középre lőtt labdát, másodjára viszont bepasszolta (0-4).

Koós Károly vezetőedző értékelése: Igazi kupameccs volt, végig izgalmas volt. Egy nagyon jó ellenfelet győztünk le, gratulálok a fiúknak! Kellett ez a siker a rájátszás előtt. Koncentráltan játszottunk, mindenki akarta a győzelmet, és ez hozta meg a csapat sikerét. Talán az is segített minket, hogy a Nyírgyulaj hétfőn bajnokit játszott, és így fáradtabbak voltak, ha nem is fizikálisan, de mentálisan a végén biztosan. Kihasználtuk a hibáikat, megérdemelt győzelmet arattunk, de alaposan meg kellett küzdenünk érte. Várjuk a sorsolást, és a folytatást!

Nyírgyulaj KSE–SG Kecskemét Futsal 0-4 (0–1)
Magyar Kupa, 3. forduló, 8 közé jutásért
2022.02.16., 18:00
Nyírbátori sportcsarnok

jegyzőkönyv