A 4. helyen zártuk a szezont

Korai gólokkal sokkolta a kecskemétieket a Veszprém, és ezt követően is a házigazda számára alakult kedvezőbben a mérkőzés. Nem jött össze az éremszerzés a kék oroszlánoknak, ám a klub történetének legjobb bajnoki eredményét érték el a 4. helyezéssel.

A kecskeméti csapatkapitány, Rigó László játéka kérdéses volt a kapuban sérülés miatt, ám helyettesét, Nyergest a bemelegítéskor orron találták; erősen vérzett, így az utolsó pillanatban változott a haditerv a kék oroszlánoknál. 

Dorogi forgácsolta szét a kapufát rögtön az összecsapás elején, majd aztán Gerencsér már nem hibázott a 2. minutumban, 1-0. Magasabb fokozaton pörgött a Veszprém. Fridrich szerzett labdát, majd szolgálta ki a korábbi gólszerzőt, 2-0. Később aztán a Kecskemétnek is akadt már lehetősége, ám Mánya nem tudta bekotorni a hozzá érkező játékszert a kapu torkában. A 7. percben viszont már nem hibázott a rutinos játékos hasonló szituációban, 2-1. A félidő derekán időt kérte a hírös városiak, viszont a házigazda volt ezután veszélyesebb a támadásaival. Jött aztán Mánya és Biró is egy-egy kígyótérről elengedett bombával, Spandert mindkétszer a kapufa segítette ki. Ami az egyik oldalon nem ment, az a másikon igen. Eladott labdából Felipe Everton nyargalt végig a 15. percben, és magabiztosan értékesítette a ziccert, 3-1. Megfogta a kék oroszlánokat ez a találat, és a Veszprém ezt kihasználva tovább növelte előnyét, 4-1.

A szünet után többet birtokolta a játékszert a hírös városi alakulat, de a stabilan védekező Veszprémet nem tudták megtörni. Szabálytalanságok, ápolások tarkították a játék képét, a 25. percben még mindig háromgólos hátrányban voltak a kecskemétiek. Rohamosan fogyott az idő, így nem sokkal később létszámfölényes taktikára váltottak a kék oroszlánok. Döcögött a gépezett újabb időkérés következett a vendégeknél. Ment előre becsülettel az SG Kecskemét, a befejezések viszont nem voltak pontosak, vagy pedig önfeláldozóan mentettek a védők. Hat perccel a vége előtt öt csapatfaultnál tartott már a hazai együttes. Spandler is bravúrokat mutatott be, nem tudta egyszerűen gólra váltani mezőnyfölényét a Scoregoal. Találat nem esett már a lefújásig, így a Veszprém nyert, és bronzérmet szerzett, míg az SG Kecskemét Futsal a 4. helyen zárta a 2022-23-as bajnoki évadot.

Marko Gavrilovic sportigazgató: Az első félidőben szétszórtak voltunk, úgy néztünk ki, mint egy amatőr csapat. Szünet után iparkodtunk zárkózni, de ez nem sikerült. Ki kell mondanunk, hogy a 3. helyért folytatott harcot megérdemelten nyerte meg a Veszprém. Gratulálunk nekik. Nagyon szerettük volna megszerezni a bronzot, és persze csalódott mindenki, de volt sok pozitívum is ebben a szezonban, amivel elégedettek lehetünk. A kupában és a bajnokságban is a négy között voltunk. Sokat léptünk előre az előző évekhez képest. Tovább kell folytatnunk a munkát, építkezni lépésről lépésre. Köszönöm a szurkolóknak, támogatóknak, klubvezetésnek, a stábtagoknak és játékosoknak az egész évet.

Veszprém FutsalSG Kecskemét Futsal 4-1 (4-1)
Férfi futsal NBI 3. helyért, negyedik mérkőzés
2023.06.05., hétfő 18:30
Március 15 Sportcsarnok

A bronzérmet a Veszprém szerezte meg összesítésben 3-1-gyel. 

https://futsalhungary.hu/meccs/1837542