A 2022/23-as tanévet már új csarnokkal kezdhetik meg a Katonában

Új sportcsarnok épül a kecskeméti Katona József Gimnázium udvarán, amelyet várhatóan 2022 őszén már birtokba vehetnek a diákok és sportolók.

A projektnek már idén nyáron nekivághatnak a kivitelezéssel. Jelenleg a társasági adótámogatások (TAO) összegyűjtése, a régészeti és kiviteli beszerzési munkálatok előkészületei zajlanak. 

-Több év előkészülete után eljutottunk oda, hogy most már arról beszélhetünk, hogy hamarosan elkezdődhetnek a tényleges munkálatok. Nagyon fontos beruházás ez a gimnáziumnak, és Kecskemét sportjának életének is, ezért szeretnénk elsősorban a helyi vállalkozások figyelmét felhívni, hogy segítsék a projektet társasági adó felajánlásaikkal, amelyek éppen most időszerűek – vezette fel a sajtótájékoztatót dr. Vercz Tamás, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnöke.

A sportcsarnok építésének költsége 936 millió forint, ebből 656 milliót társasági adófelajánlások tesznek majd ki, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata pedig a 280 millió forintos önerővel támogatja a projektet.

– Egy apró figyelemre van most szükség a kecskeméti vállalkozásoktól, hiszen anyagi áldozattal nem jár, ha társasági adójuk felajánlásával támogatják a Katona Gimnáziumban létesülendő sportcsarnok építését – mutatott rá Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. – Most zajlik a mérlegzárások, adóbevallások időszaka, a könyvelők, az adminisztráció segítségével most a vállalkozások társasági adójukat egy jó ügyre fordíthatják, amely több ezer család életét segítheti hozzá, hogy sportolhassanak, egészségesebben éljenek, és egy nagy múltú intézmény infrastruktúrája fejlődni tudjon egyben. Kérem őket, hogy segítsék a közös munkát, mert csak közösen sikerülhet! – hívta fel a figyelmet.

A multifunkcionális létesítmény 1750 négyzetméter alapterületű, 25×45 méteres lesz. Méretéből adódóan futsal-, kosárlabda-, röplabda- és kézilabda-mérkőzéseket is lehet majd rendezni. A gimnáziumi oktatási óráin kívüli időpontokban pedig sportszervezetek és a lakosság is kibérelhetik majd a csarnokot a tervek szerint.

-Az elmúlt időszakban rengeteg kecskeméti intézményben sikerült a társasági adófelajánlások révén modernizálni a létesítményeket, és továbbiak vannak tervben, mint például a Lánchíd iskoláé is, vagy a Katona Gimnáziumé, amiért most itt vagyunk. Szívügyem Kecskemét sportja, és úgy gondolom, hogy ezen csarnoképítéssel jól jár az iskola, a sportcsapatok és nem utolsó sorban Kecskemét lakossága is. Délelőtt, kora délután a tömegsport, iskolai testnevelés órák, délután a versenysport, a fennmaradó időben a lakosság veheti használatba majd a tornacsarnokot. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett az eddigi, és ezután következő munkálatokban – mondta dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

40 éves álom válhat valóra

– Körülbelül 40 éves álom megvalósulásának kezdetén állunk – hangsúlyozta Szabó István, a gimnázium igazgatója. – Szeretném volt diákjainkat megkérni, akik azóta a gazdasági élet meghatározó szereplői lettek, hogy segítsék a projektet társasági adófelajánlásokkal. Jelenleg 700 diák jár intézményünkbe, és a jelenlegi infrastruktúra nehezen teszi lehetővé, hogy megfelelő körülmények között sportolhassanak. Intézményünk híres a röplabda sikereiről, de természetesen már sportágakat is űznek fiataljaink, így kiemelten fontos számunkra, hogy ez a beruházás zökkenőmentesen, és minél előbb megvalósulhasson – zárta gondolatait.