Jó szájízzel mehetünk neki a bajnoki rajtnak

Utolsó edzőmeccsét hazai környezetben vívta az SG Kecskemét Futsal együttese az MVFC Berettyóújfalu ellen. A tavalyi ezüstérmes meglépett két góllal, de a rengeteg helyzetet kidolgozó hírös városiak a fordulás után egyenlíteni tudtak, így igazságosnak mondható döntetlen született.

Alaposan bekezdtek a csapatok, mindkét kapusnak akadt dolga, a legnagyobb ziccert azonban a vendégek hagyták ki, Rigóra vezethették rá, ám nem sikerült a befejezés. A 9. percben viszont pontosak voltak: a bal szélről Rábl pókhálózta ki a felsőt, 0-1. A felvonás derekán Aleksic sistergős lökete a lécről kifelé vágódott, nem sokon múlt, hogy egalizáljanak a kék oroszlánok. Mánya sem sokat tévedett egy átlövéssel, majd a félidő hajrájában Ristic bombáját védte Sándor, az MVFC kapusa. A 20. percben egy szerencsétlen kavarodás után üres kapuba kellett csak lőnie Szatmárinak, 0-2-vel mehettek pihenőre a csapatok.

Nagy energiával vetették bele magukat az együttesek a folytatásba, továbbra is magas iramot diktáltak, és pár perc elteltével Aleksic nagyon közel volt a szépítéshez, ám végül csak a labdafogó háló rezzent. A 30. percben Rábl távoli kísérlete a jobb kapufáról kifelé pattant, kontrából iramodhattak meg a kecskemétiek, de az utolsó passzba hiba csúszott. A 34. minutumban a sok kihagyott lehetőség után megszerezte első gólját szögletből az SG Kecskemét Futsal együttese. Ristic lőtte erősen középre, Aleksic pedig jól érkezett, 1-2. Evés közben jön meg az étvágy, egy jó ütemű átlövésből Biró egalizált a középkezdés után nem sokkal, 2-2. Létszámfölényes játékba kezdett az MVFC, de nem tudták feltörni a hazai védelmet, sőt egy kontrából kis híján megszerezte a vezetést a Kecskemét. Több gól már végül nem esett, a végeredmény 2-2.

Koós Károly értékelése: Erre a hétre volt a csúcsterhelés időzítve, érezhető volt rajtunk, hogy nem vagyunk a legfrissebbek. Az első félidőben két buta gólt kaptunk, a helyzeteink pedig sajnos rendre kimaradtak. A fordulás után mindkét együttes kereste a fogást a másikon, és nekünk sikerült megtörni a gólcsendet, és gyorsan egyenlíteni is. Örülök, hogy jó szájízzel mehetünk neki a bajnoki rajtnak. a következő héten már nincs edzőmeccsünk, csak a DEAC-ra koncentrálunk, és finomhangoljuk játékunkat. Köszönjük a Berettyóújfalunak, hogy eljöttek hozzánk, sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban. 

SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 2-2 (0-2)
férfi futsal edzőmérkőzés, 2×20 perc
2021.08.06., 19:00 @ Messzi István sportcsarnok
Gólszerzők: Aleksic, Biró, illetve Rábl, Szatmári

A felkészülés programja 

07.22., 20:30 TFSE – SG Kecskemét Futsal 1-4
07.27., 19:00 Kistarcsa – SG Kecskemét Futsal 4-4
07.29., 18:00 Újpest – SG Kecskemét Futsal 2-7

Edzőtábor Tihanyban augusztus első hetében, két edzőmeccsel
08.02., 18:00 Újpest – SG Kecskemét Futsal 2-5
08.04., 18:30 Veszprém – SG Kecskemét Futsal 5-6

08.06., péntek 19:00 SG Kecskemét Futsal – MVFC Berettyóújfalu 2-2


Bajnoki start 08.16, 18:30 a DEAC ellen, idegenben.
Első hazai bajnoki: 08.23., 19:00 az újonc Kistarcsa ellen.

advanced-floating-content-close-btn