11 gólos meccsen maradtunk alul Debrecenben

Fontos volt mindkét csapat számára, hogy megszerezze a győzelemért járó három egységet, hogy lépéselőnybe kerülhessenek a másikkal szemben. A remek kezdés után megszerzett előny a félidőre elolvadt, a DEAC pedig kihasználta lélektani fölényét.

Jól kezdtek a kecskemétiek, és már a 4. percben Mánya révén megszerezték a vezetést a DEAC Sportarénában, 0-1. Nem sokkal később Ristic került a földre, és büntetőt lőhetett az SG Kecskemét Futsal. Simic nem hibázott, és nagy erővel vágta a kapu bal oldalába a játékszert, 0-2. Magasabb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, és Berecz szemfüles találatával szépítettek a 7. percben, 1-2. Egy percre rá Szentes Bíró szép egyéni szóló után vágta léc alá a labdát, így kezdődhetett minden elölről, 2-2. Felváltva dolgozták ki helyzeteiket az együttesek, ám a kapusok jól teljesítettek, majd Sallai a félidő derekán ajtó-ablak lehetőséget izgult el. Alábbhagytak az izgalmak pár minutum erejéig, aztán Scherban szép cselei után már többen bent látták a labdát a kapuban, de végül kimaradt a lehetőség. Az etap hajrájában Kántor löketét kellett Rigónak kitornáznia, az ellentámadásnál pedig Ristic maradt földön, és hosszas ápolásra szorult. Pár másodperccel a félidő előtt Faragó tudta egy kavarodás után bekotorni a labdát a kecskeméti kapuba, így 3-2-vel mehettek pihenőre az együttesek.

Nem vettek vissza a tempóból az együttesek, nyílt sisakos játékot vállaltak fel mindkét oldalon. A 25. percben büntetőhöz jutottak a cívis városiak, Thiago pedig magabiztosan értékesítette is azt, 4-2. Rohamozott az SG Kecskemét Futsal, ám Krajcsi bravúrokat mutatott be sorra. Majd egy kontrát Rigó csak szabálytalanul tudott megállítani, és ezért piros lapos büntetésben részesült. Emberelőnyös helyzetét kihasználta a DEAC: Kántor növelte 5-2-re a hazai előnyt, és ezzel eldőlni látszott a három pont sorsa. Mindent egy lapra feltéve ment előre az SG Kecskemét Futsal, eladott labdák után könnyedén lőhetett újabb gólokat a DEAC, így 7-2-re megléptek. Kulcsár révén másfél perccel a vége előtt sikerült szépítenie a hírös városiaknak, 7-3. A legvégére is maradt még egy szép megoldás, amely révén Sallai talált be, ezzel kialakítva a 7-4-es végeredményt. 

Koós Károly értékelése: Sajnálom nagyon, hogy kiengedtük azt a lélektani előnyt, amibe az elején sikerült kerülnünk. Ezután is rengeteg lehetőség volt, hogy visszajöjjünk, ám olyan játékvezetői döntések születtek, amelyek döntően befolyásolták a mérkőzést, gondolok itt a befújt büntetőre és aztán a kiállításra. Innen már nem volt visszaút számunkra. A csapatomra büszke vagyok, örülök, hogy a magyar játékosaink is szép teljesítményt nyújtottak. Van még öt forduló, még nem lefutott semmi, kivívhatjuk a 4. helyet. Gratulálunk a Debrecennek a mai győzelemhez.

DEAC – SG Kecskemét Futsal 7-4 (3-2)
Férfi futsal felsőház, 4. forduló
2021.03.26., 18:30
DEAC Sportaréna

https://futsalhungary.hu/meccs/1621821

advanced-floating-content-close-btn