Pont nélkül tértünk vissza Debrecenből

Megszakadt az SG Kecskemét Futsal veretlenségi sorozata az 5. fordulóban.

A találkozó első veszélyes lövését a kecskeméti Bencsik Roland jegyezhette, a játékszer érintette a hálót, de csak oldalról. A másik oldalon Harmati Tamás tesztelte Rigó reflexeit, az eredmény ekkor sem módosult. A folytatásban mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, ennek ellenére az első félidő csupán egy találatot hozott. Ezt Thiago szerezte, a DEAC brazil légiósa egy szabadrúgás-variáció után vette be a kecskeméti kaput. A szünethez közeledve a hírös városiak igyekeztek nagyobb nyomást helyezni a hazai csapatra, ám az egyenlítés nem jött össze, mivel Krajcsi Bence remek formában védett.

A második játékrész elején Nagy Bence erőszakosan szerzett labdát, majd Harmatinak osztott ki egy gólpasszt, ezzel megduplázta előnyét a DEAC. Nem sokkal később Arango távoli átlövése a kapufán csattant. A 32. percben Mánya Szabolcs faragott a különbségen, 2-1. Ezt követően Rácz Zsolt támadta le Rigót, és sikeresen meglepte a kecskemétiek kapuvédőjét, a labda a debreceni játékosról a gólvonalon túlra pattant, 3-1. A hajrában az öt a négy elleni taktikát húzta elő tarsolyából a nagyot küzdő SG Kecskemét, ám ebből is a hazai csapat profitált. Rácz további két góllal tette fel a koronát a saját teljesítményére, 5-1. A lefújás előtt még Öreglaki Norbert kapott piros lapot, így ő biztosan nem játszhat csütörtökön a Rubeola elleni meccsen a Messzi István sportcsarnokban.

Marko Gavrilovic sportigazgató értékelése: Az eredményt némileg túlzónak érzem, nem volt ekkora különbség a két együttes között a pályán. Lehet furcsán fog hangzani a négygólos vereség után, de úgy érzem, hogy a maximumra törekedtünk. A lehetőségeink megvoltak, de Krajcsi fantasztikusan védett, társai pedig sokkal jobban sáfárkodtak a helyzetkihasználással, mint mi, és így megérdemelten nyert a DEAC. Nincs időnk szomorkodni, mert csütörtökön már újabb kihívás vár ránk hazai pályán a Rubeola FC Csömör ellen. Mostantól arra a meccsre kell koncentrálnunk, hogy ott eredményesek tudjunk lenni.

DEAC – SG Kecskemét Futsal 5-1 (1-0)
Férfi futsal NBI alapszakasz 5. forduló
2022.09.23., péntek 18:30
DESOK csarnok

Jegyzőkönyv: https://futsalhungary.hu/meccs/1739216