Rendkívül fontos összecsapás következik pénteken

A bajnokságban eddig veretlen SG Kecskemét Futsal pénteken a Debrecen vendége lesz 18:30-tól.

A hírös városiak eddig három győzelmet és egy döntetlent szereztek a 2022-23-as bajnoki évadban, és ennek köszönhetően a harmadik helyről várhatják a rendkívül fontosnak ígérkező pénteki összecsapást.

A DEAC sem panaszkodhat, pláne annak tekintetében, hogy nyáron meghatározó játékosok távoztak keretükből. Az első négy forduló után az ötödik pozíciót foglalják el, két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel.

A felsőházi pozíciókért folyó alapszakaszbeli küzdelmek közül minden bizonnyal ez lesz a kecskemétiek egyik legfontosabb idegenbeli megmérettetése, ráadásul a válogatottbeli elfoglaltságok miatt a felkészülés is nehezebb volt.

-Ez lesz első olyan bajnoki meccsünk az idényben, amelyre nem tudtunk teljes létszámban készülni, hiszen a magyar és román válogatottnak is két-két játékost adott klubunk az elmúlt héten – kezdte Marko Gavrilovic sportigazgató. – Szerdán és csütörtökön ugyan kiegészülünk Biróval, Pállal, Mányával és Hadnaggyal, ám az U19-es válogatottba ezekben a napokban megy két fiatal tehetségünk, Haász és Kajtár, szóval nem leszünk ezután sem teljesek. Mindezek a dolgok még nehezebbé teszik a dolgunkat. Tudjuk, hogy a Debrecen egy kiváló csapat, amely tavaly a bajnokságban és a kupában is remek produkciót mutatott be. Az idei eredményeik is jól példázzák, hogy erős keretük van, bárkire veszélyesek lehetnek. A másik dolog, amire nem tudunk felkészülni, az a cívis városi pálya, amelynek borítása totálisan más, mint amihez mi szokva vagyunk. Szeretném egyértelművé tenni, hogy ezek nem kifogások, hanem azok a tények és kihívások, amelyekkel szembe kell néznünk a soron következő bajnoki meccsünk előtt. Okosan és fókuszáltan kell készülnünk tehát az elkövetkezendő napokban, hogy eredményesek tudjunk lenni a DEAC ellen. Úgy gondolom, ha sikerül az eltervezett stratégiát végrehajtanunk, akkor nagy lépést tehetünk azon célunk felé, hogy kiharcoljuk a felsőházi szereplést.

DEAC – SG Kecskemét Futsal
Férfi futsal NBI alapszakasz 5. forduló
2022.09.23., péntek 18:30
DESOK csarnok

advanced-floating-content-close-btn