Magabiztos sikerrel léptünk fel a dobogóra

A 2020-as naptári év utolsó hazai meccsét játszotta hétfőn este a Messzi István sportcsarnokban az SG Kecskemét Futsal együttese. Az utóbbi időben jelentősen átalakult Dunaferr volt Koós Károly csapatának ellenfele. A papírforma nem borult, magabiztosan gyűjtötte be a három egységet a hazai alakulat, és ezzel felléptek a dobogóra. 

Már az első percben megszerezte a vezetést egy tetszetős akció után Mánya révén a hazai alakulat, 1-0. Majd ismét a csapatkapitány volt a főszereplő, középre gurított passzába rosszul ért bele a vendégek játékosa, és így jutott a hálóba, 2-0. Továbbra is nagy nyomás alatt tartotta a dunaújvárosi kaput a Kecskemét, aminek meglett az eredménye: a 8. percben Nyeste estében lőtt a léc alá, 3-0. A vendégek kontrákból veszélyeztettek, és olykor Tombácznak nagy bravúrokat kellett bemutatni. Az első játékrész hajrájában Simic is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel kialakítva a félidei eredményt, 4-0.

Fordulás után sem hagyott alább a lendület, mindkét együttes gyors játékkal, nagy lehetőségekkel nyitott, ám a gólok elmaradtak. A 29. percben Ristic lövése csattant a kapufán, majd Nyeste löketét kellett hárítania az újvárosiak kapusának. Tombáczot Verebélyi váltotta a kecskeméti kapuban, és rögtön egy szép védéssel hálálta meg Koós Károly bizalmát. A 32. percben Simic aztán megtörte a gólcsendet, és 5-0-ra módosította az állást. Nem sokkal később pedig remek labdával szolgálta ki honfitársát, Risticnek már csak be kellett passzolnia a kapuba, 6-0.Kapusát mezőnyjátékosra váltva támadott a becsületgólért a Dunaferr, viszont ebből a Kecskemét tudott kontrázni: a dudaszó előtt Nyeste érkezett Mánya passzára, ezzel kialakítva a 7-0-ás végeredményt.

Koós Károly vezetőedző: Azért jár nagy gratuláció a csapatnak, mert maximálisan betartották azokat az utasításokat, amiket kértem tőlük. Fontos volt, hogy ne kapjunk gólt a mérkőzés elején, láttuk korábban, hogy ez veszélyes fegyvere a Dunaferrnek. Ez annyira jól sikerült, hogy nagyon magabiztos előnyre tettünk szert a félidőre, amit még tovább növeltünk a folytatásban. További pozitívum, hogy nem kaptunk gólt. Összességében elégedett vagyok, megdolgoztunk a sikerért. Pénteken Berettyóújfaluba látogatunk, szeretnénk ott is jó eredményt elérni.

SG Kecskemét Futsal – Dunaferr Due Dutrade FC 7-0 (4-0)
férfi futsal NBI., 13. forduló
2020.12.14., 19:00 @ Messzi István sportcsarnok
zártkapus mérkőzés

jegyzőkönyv:

https://futsalhungary.hu/meccs/1568136